Ha szükséges, a kormány nem habozik és újra lezárja a határokat

Megosztás

A környező országokban jó ideje rosszul alakul a járványhelyzet és amennyiben a helyzet indokolja, bármikor gyorsan újra meghozza azt a döntést a kormány, hogy lezárja Magyarország határait.

Bár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz, ezért nem zárható ki, hogy a kormány az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezet be, akár a következő napokban – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.

Magyarországon csökken az aktív megbetegedések száma, de a környező országokban aggasztó adatok látnak napvilágot, mondta Gulyás Gergely, kiemelve a horvát, a szerb, a szlovák, az osztrák, a montenegrói, a cseh és a bolgár adatokat.

– A határok nyitva vannak, lehet külföldre menni, de itthon biztonságosabb – jelentette ki.
    
Hozzátette: ahol Magyarországon kisebb fertőzésgóc alakult ki, oda minden esetben külföldről hozták be a vírust. Hangsúlyozta: cél, hogy a hazai kedvező folyamatok ne forduljanak meg.

Arról is beszélt, hogy nem lenne szerencsés, ha a most külföldön tartózkodó magyar állampolgárok esetében karanténkötelezettséget vezetnének be. Gulyás nem akart jóslatokba bocsátkozni, de elképzelhetőnek tartotta, hogy szűrés jelleggel tesztelik a hazatérőket, amennyiben ezt az operatív törzs ezt indokoltnak találja.

Index.hu

Megosztás

Related posts