A kormánymegbízott szerint Borsod az egyik legsikeresebben védekező megye

Megosztás

Miskolc központi szerepet kapott a védekezésben, de a veszélyhelyzet elmúltával is a legfontosabb alappillére marad a régió egészségügyi ellátásának.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye az egyik legsikeresebben védekező terület Magyarországon – erről beszélt Demeter Ervin a Hír TV-ben. A kormánymegbízott szerint a koronavírus miatt plusz feladatokat is el kellett látniuk a kormányhivataloknak, de ezeket eredményesen teljesítették. Miskolc központi szerepet kapott a védekezésben, de a veszélyhelyzet elmúltával is a legfontosabb alappillére marad a régió egészségügyi ellátásának.

Miskolcon a veszélyhelyzet elején kialakítottak egy járványkórházat, amely még most is működik, itt csak a COVID-19-vírussal fertőzött betegeket látják el. A térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a veszélyhelyzet elmúltával egy szív-és érsebészeti központot is terveznek a városba.

A koronavírus a megye gazdaságára is hatással volt. Demeter Ervin hangsúlyozta, hogy Borsodban a vírus miatt tízezerrel nőtt az álláskeresők száma az előző évi adatokhoz képest, és mintegy 12 ezren részesültek valamilyen munkahelymegőrző támogatásban.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts