Megszoktuk – újabb sajtópert veszített el két kormányzati médium, megint valótlanságot állított a Fidesz két szócsöve

Megosztás

Mindig vicces visszagondolni arra, ahogy a Fidesz-kormány reagált az “álhírterjesztőkre”, miközben a kormányzati kézivezérlés alatt álló médiumok rendre sorra elveszítik a sajtópereket, mivel amiket állítanak ellenzéki, vagy nekik simán nem tetsző emberekről, azok nettó hazugságok. Egy újabbra derült most fény.

A kormánypárti médiumokat többek között helyreigazításra kötelezték.

Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokon bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, az Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében – közölte Czeglédy Csaba a közösségi oldalán. Az ügyvéd által kezdeményezett magánvádas eljárás után a bíróság büntetésként megrovásban részesítette az újságírót, akinek 46 ezer forintot is ki kell fizetnie. Czeglédy azt írta, hogy ebben az ügyben már korábban helyreigazításra kötelezték a portált, de szerinte az elmúlt években a fideszes propagandasajtó egyre több határt lépett át, ezért tett büntetőjogi lépéseket is.

„A sok elveszett bírósági per nem érdekli a propagandasajtót. Bízom azonban abban, hogy az utasításokat végrehajtó >>újságíróik<< számára visszatartó erő lesz, ha saját bőrükön érzik tettük következményét. Aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat” – írta Czeglédy.

Kovács András 2017 augusztusában írt egy cikket, amelyben azt állította, hogy a Czeglédy által vezetett cég a munkaerő-kölcsönzés piacán úgy kívánt előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diáktagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta. Az ügyvéd tavaly júniusban szintén az iskolaszövetkezeti üggyel kapcsolatban a köztévé ellen is nyert, akkor a Kúria kötelezte az M1 csatornát, hogy hat helyreigazítást is megjelentessen. 

Idén februárban az Átlátszó közérdekű adatigényléseket segítő oldalán, a Ki Mit Tud?-on közölték, hogy 2019-ben az Origo veszítette el a legtöbb sajtópert.

Józsefváros szintén szerdán közölte, hogy a polgármester, Pikó András újabb sajtópert nyert, ezúttal a Hír Tv ellen.

A bíróság első fokú ítéletében kimondta, hogy a csatorna a “Kifogásolható döntéseket hoznak a baloldali polgármesterek” címmel megjelent cikkében valótlanul állította, hogy a járvány időszakában önkényes döntéssel közszolgálati dolgozóktól, például rendőröktől vagy egészségügyi dolgozóktól vett el lakásokat a józsefvárosi önkormányzat. Ezzel szemben a valóság az, hogy Józsefvárosban senki sem vett el egyetlen lakást sem rendőröktől vagy egészségügyi dolgozóktól, őket továbbra is támogatni kívánja az önkormányzat”

– írták a közleményben, hozzátéve, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat épp egy új, igazságos lakáspályázati rendszert fogadott el.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts