Egy fiatal borsodi testvérpár baleset miatt kórházba került, vérre van szüksége az egyiknek

Megosztás

A Véradó Riadó oldalára került ki az alábbi felhívás, miután két ikerpár lány szenvedett súlyos autóbalesetet.A Réka nevű lány kritikus állapotban van, és rengeteg vérre van szüksége a további műtétekhez. Ezt írta rokonuk a felhívásban:

“Unokatestvérem ikerlányai súlyos autóbalesetet szenvedtek tegnap hajnalban Vadnánál. Kamionnal ütköztek. Réka állapota kritikus. Szinte minden csontja eltörött, belső sérülései vannak. Tegnap már átesett a BAZ Megyei Központi Kórházban egy sürgős 6 órás műtéten, jelenleg gépek tartják életben az intenzív osztályon. További vérigényes műtétekre és transzfúzióra lenne szüksége, de a rendelkezésre álló vérkészlet véges. Irányított vérfelajánlásokkal biztosítani lehetne, hogy időben megkaphassa a szükséges vérpótlást …”

Rékának A Rh+ típusú (vagy azzal kompatibilis) vérre van szüksége.

A felhívást követően nem sokkal kikerült az újabb, valamelyest megnyugtatóbb közlemény, miszerint stabilizálódni látszik Réka állapota:

“Mindkét lányt megoperálták tegnapelőtt. Rékának a két csuklóját, karját rakták össze,Kingának 7 órás arc és szájsebészeti műtétje volt ugyanakkor Debrecenben. A helyzethez képest kielégítő az állapotuk. Tegnap Rékát sikerült levenni a lélegeztető gépről, szenvedve, óriási fájdalmak árán, de önállóan lélegzik. (ötféle fájdalomcsillapító mellett). Tegnap rövid ideig beszélni is lehetett vele.Maszkon keresztül kap oxigént,ha romlik a légzés, vissza teszik a gépre. Naponta figyelik a vérképet a belső sérülés miatt. A vérigényt jelenleg, a rendszeres labor kontrollok eredménye határozza meg …”

Megosztás

Related posts