Utolérte a végzet a koronavírust semmibe vevő brazil elnököt – ő is elkapta

Megosztás

Távol álljon attól mindenki, hogy más bajának örüljön, de tény, hogy Jair Bolsonaro olyan lekicsinylően beszélt a koronavírusról és az egész járványról, hogy szinte adta magát, hogy előbb-utóbb ő maga el fogja kapni. Ez megtörtént és már erős tünetei is vannak. Vajon még mindig kicsi influenzának gondolja?

Pozitív lett Jair Bolsonaro brazil elnök legfrissebb koronavírus-tesztje – írja a BBC. Ez volt Bolsonaro negyedik tesztje, hiszen, mint magasrangú politikust, gyakran tesztelik. Az államfőnek már tünetei is vannak, a helyi sajtó magas lázról és köhögésről ír.

Bolsonaro az utóbbi hónapokban leginkább azzal szerepelt a hírekben, hogy a koronavírust kicsi influenzának nevezte, és azt mondta, nem kell tőle tartani. Az elnök a nagy országok vezetői közül legtovább halogatta a tömeges korlátozó intézkedések bevezetését a vírus terjedésének lassítása érdekében, mondván, inkább a brazil gazdaságot kell életben tartani, mint a betegségre figyelni. Ennek jegyében Bolsonaro sokszor még a brazil szövetségi államok helyi vírusvédelmi intézkedéseit is akadályozta, valamint folyamatosan megtagadta a maszkviselést is, ezért nemrég bírságot is kapott. Hozzáállása miatt több egészségügyi szakemberrel is összekülönbözött, kormányában egymást váltották az egészségügyi miniszterek, akik minden esetben az elégtelen vírusvédelmi intézkedések miatt kerültek szembe az elnökkel.

Brazíliában eddig több mint 65 ezer koronavírus-fertőzött halt meg, a fertőzöttek száma pedig 1,6 millión is túl van, ennél több fertőzött csak az Egyesült Államokban van.

444.hu

Megosztás

Related posts