Sátoraljaújhely polgármestere beszólt az EU-nak

Megosztás

A szúnyogirás korlátozása miatt dühös a fideszes polgármester, de annak nem járt utána, hogy az EU természetvédelmi megfontolásból tiltotta be az egyik irtási technikát.

„Gratulálok az Európai Uniónak, azoknak is, akik tapsikoltak, amikor csatlakozunk, mert arra biztos nem gondoltak, hogy ennek negatív hozadékai is vannak. Most itt van egy. Nagyon szívesen idehívnám az uniós és egyéb okos embereket, egy szál fürdőgatyában töltsenek el egy órát Sátoraljaújhelyen” – jelentette ki a levegőből történő kémiai szúnyogirtás tiltása kapcsán Szamosvölgyi Péter. Sátoraljaújhely polgármestere a település aktuális ügyeit érintő július 8-i videós megszólalásában hangsúlyozta, a felszínről történő, autós kémiai irtás érdekében az önkormányzat mindent megtesz, de ettől szerinte sem fognak eltűnni a vérszívók, így azt ajánlotta, mindenki szerezzen be szúnyogirtót.

Szamosvölgyi Péter talán nem tudja, de az EU azért tiltotta be 2020-tól a repülős kémiai irtást, mert az indoklás szerint az minden szúnyogméretű rovart elpusztított. Helyette az Európai Unió legtöbb országában már évtizedek óta a biológiai irtást alkalmazzák, amely által a szúnyog már lárvakorában elpusztul, így betegségeket sincs módjában terjeszteni. Ráadásul ez a módszer csak a szúnyogokra hat.

Megosztás

Related posts