Egy sátoraljaújhelyi táborban is igazoltan megjelent a koronavírus, zajlik az elkülönítés

Megosztás

A jelek szerint már nem kell várni a koronavírus-járvány második hullámára, a mezőkövesdi eset nem egyedi, most ugyanis egyértelmű, hogy Sátoraljaújhelyen van gond. Borsod lehet az új tűzfészek, ez most nagyon nem hiányzott a nyaralási szezon közepén. A helyzetet nehezíti, hogy 250-en vannak jelen a táborban és különböző helyről érkeztek.

Két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában

– tudta meg a hvg.hu egy, a táborban részt vevő olvasójától. Mint arról beszámolt, az eseményen nagyjából 250-en vannak, a Kárpát-medencei diaszpórában élő középiskolások és egyetemisták. 

A hétfőn indult táborban a kedd délelőtti városnézésen derült ki, hogy az egyik diák tesztje pozitív lett. A hír hallatán mindenkit visszavittek a táborba, a két érintettért külön autóval jöttek. Elmondása szerint a teszteket nem a táborban, hanem még korábban, Budapesten végezték, de azt nem tudta megmondani, hogy a vizsgálatokat ki és miért kérte.

A táborban ezt követően megjelentek a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai, a két ember közvetlen kontaktjait elkülönítették,

az érintett diákokat pedig mentőautó vitte el egy fővárosi kórházba.

Nagyon ijesztő volt – számolt be a hvg.hu olvasója. A tábort szervező Rákóczi Szövetség elnöke azt mondta, a tábor folytatódik, az érintetteket elkülönítették.

A portál hozzáteszi,

Szerbia az egyetlen unión kívüli ország, ahonnan Orbán Viktor bejelentése után szabadon jöhetnek turisták Magyarországra,

miközben az unió által javasolt országokból viszont nem. Miután egyre romlik a járványhelyzet Szerbiában – kedd este Aleksandar Vucic államfő már arról beszélt, ismét kijárási korlátozást vezetnek be Belgrádban.

Az MTI fotóinak tanúsága szerint a tábor hétfői megnyitóján a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, Potápi Árpád is részt vett. 

Megnyílt a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskol
A tábor megnyitója. Maszk senkin sem volt és a távolságtartás sem igazán működött. 

Nemrég ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bukkant fel a koronavírus: Mezőkövesden egy iskolát kellett lezárni, miután egy pedagógus többeket is megfertőzött.

168ora.hu

Megosztás

Related posts