Több százezer rossz maszkra és hamis védőeszközre csapott le a NAV

Megosztás

Összesen 130 millió forint értékben foglalt le a NAV rossz minőségű egészségügyi felszereléseket.

Több mint 400 ezer hamis és rossz minőségű védőmaszkot, valamint 80 ezer egyéb egészségügyi védőeszközt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M1-es autópályán két kamionban – közölte a NAV.

A pénzügyőrök az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe bejelentett adatok alapján ellenőriztek egy román rendszámú kamiont. A rakterében 320 ezer védőmaszkot, 4 ezer műanyag arcvédőt, ezer egyszer használatos védőöltözetet és öt oxigéngenerátort találtak.

A NAV munkatársai az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) bevonásával azt állapították meg, hogy a termékek a biztonságossági és minőségi követelményeknek sem felelnek meg.

Néhány nappal később szintén az EKÁER adatai alapján felfigyeltek a pénzügyőrök egy magyar rendszámú kamionra, amely ugyanattól a magyarországi feladótól ugyanarra a külföldi címre tartott, mint a román kamion.

A járműben több mint 100 ezer védőmaszkot, 30 ezer alkoholos kézfertőtlenítőt, 12 ezer műanyag arcvédőt, 10 ezer orvosi szemüveget és 20 ezer gumikesztyűt találtak, amelyek szintén nem felelnek meg az előírt követelményeknek.

A 130 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták, az ügyet feljelentéssel átadták a rendőrségnek rossz minőségű termék forgalomba hozatalának és egészségügyi termék hamisításának gyanúja miatt.

hvg.hu

Megosztás

Related posts