Alákérdezős interjúban támadja a városvezetést a bukott miskolci polgármesterjelölt

Megosztás

Alakszai Zoltán szerint nem igaz, hogy ők eladósították a várost, emellett a személyét érintő támadásokra is reagált.

Terjedelmes alákérdezős interjút közölt Alakszai Zoltán bukott miskolci polgármesterjelölttel a Boon.hu, amelyben természetesen elsősorban a jelenlegi városvezetést ekézte a politikus. Veres Pál polgármesterről például így nyilatkozott:

„Attól tartok, számos kérdésben meg van kötve a keze, és a döntések jelentős részét nem ő hozza. Sok miskolci gondolja így. Kicsit olyan ez a helyzet, mint az „apróbetűs rész” egy bonyolult szerződésben. Ebben az esetben az „apróbetűs rész” az a baloldali politikai erőcsoport, ami egyszer már tönkretette Miskolcot. Ez kezd egyre jobban látszani: a miskolciak Veres Pált polgármesternek választották, és kaptak a nyakukba egy szövevényes baloldali érdekcsoportot. A politikai felelősség azonban mindig a polgármesteré.”

Alakszai szerint az sem igaz, hogy eladósították a várost: „Ennek pont az ellenkezője igaz. Csak a legfontosabb számokat mondom. Az önkormányzat külső adóssága, beleértve a Miskolc Holding adósságát, 39 milliárd forint volt 2010-ben, ez 11 milliárdra csökkent 2019-re. De mindehhez tegyük hozzá, hogy ebből a 11 milliárd forintból 6 milliárd a 2010 előtti Káli-korszakból húzódó adósság” – fogalmaz a politikus, aki további „tényekkel” igyekezett igazolni a mondandóját.

Ami az őt érő támadásokat illeti: „Ha csak a fele időt, amit az én besározásomra fordítanak, valódi városvezetésre fordítanák a szocialisták, „dékások”, jobbikosok, már nem itt tartanánk. De a „boszorkányüldözés” könnyebb, mint a kemény városvezetői munka. Veres Pál pedig ebben is ígért valamit, hogy nem lesz boszorkányüldözés, aztán csinált mást, s most épp személyemet támadják. Már a cégvezetők között is az terjed a polgármesterről, mindegy, mit mond, úgyis más lesz. De erre szavaztak a miskolciak? Szerintem nem.”

Boon.hu

Megosztás

Related posts