Segítsünk a súlyos betegségben szenvedő kazincbarcikai kisfiúnak!

Megosztás

700 millió forintos kezelésre lenne szüksége a nyolc hónapos Zsombinak, a család gyűjtésbe kezdett.

Zsombor kamrai sövényhiánnyal jött a világra, meg is műtötték, de aztán kiderült, hogy az igazi küzdelem csak ezután kezdődik: SMA-val diagnosztizálták.

Egy SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyerek kétéves korig kaphatja meg a Zolgensma nevű készítményt, ezért kért azonnal segítséget a fiatal, kazincbarcikai család. Tudni kell, hogy ez a világ egyik legdrágább gyógyszere. A génterápia során az orvosok egy olyan módosított vírust juttatnak be a beteg gyerekek szervezetébe, ami pótolja a rossz vagy hiányzó gént, így akadályozva meg az izmok elsorvadását. Nagy előnye, hogy csak egyszer kell beadni a babának infúzió formájában.

Szabináék kérése sokakhoz eljutott, csütörtökig több mint 1,4 millió forint érkezett a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlájára. A héten a Budai Gyermekkórházban voltak rehabilitáción, a szülőket itt értük el. Folyamatos tornával és speciális kezeléssel fejlődhet a baba, Zsombor is egyre erősödik – azonban az igazi segítséget a fent említett készítmény jelentené. – Teljesen más, ha nem csak az úgynevezett másolatgének segítenek az izmoknak. Illetve jótékonyan hat a légzésre, a nyelésre és a betegséggel járó petyhüdt, laza izomzatra is.

– Mi az első hónapban voltunk teljesen magunk alatt. Ha ránéztünk a gyerekre, mindenki csak sírt… Zsombor szerencsére jól reagált a kezelésekre, azóta tudunk mi is mosolyogni és reménykedni. Az igazi csoda nyilván az lenne, ha megkaphatnánk a Zolgensmát. Ez tudná biztosítani számára a lehető legteljesebb életet. Így sem pattanna ki azonnal az ágyból, ahhoz idő és sok torna kell.

Zsombor és a család történetét nyomon követhetjük a Facebook-oldalukon, a honlapjukon és az Instagram-oldalukon.

Minap.hu

Megosztás

Related posts