Orbán: Ne külföldre menjünk nyaralni, ott a Balaton

Megosztás

A miniszterelnök szerint egyszer kibírjuk, ha nem látjuk a tengert. Ott a Balcsi, a dolog szépséghibája, hogy az utóbbi években a Balaton-partra gyakorlatilag teljesen rátették kezüket a fideszes haverok. A kormány pedig Orbán szerint egyáltalán ne nyaralgasson, hanem figyeljen. Meg van ez kérem mondva, mit tegyünk.

„A siker kulcsa bennünk van. Azt kell a magyaroknak megérteni, hogy ez egy szakaszgyőzelem. Nincs vakcina, tehát nem tudjuk magunkat beoltatni, hogy ne kapjuk el a fertőzést. Mivel az országot nem tudjuk kiszakítani Európából, és nem is akarjuk, ezért a környező országok hatással vannak ránk” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban, a szokásos péntek reggeli interjúban.

„Sokan vagyunk, akik úgy érezzük, ha egy évben legalább egyszer nem megyünk tengerre, börtönben vagyunk” – mondta a miniszterelnök, de arra kérte a magyarokat, hogy ne külföldre menjenek nyaralni, hanem például a Balatonra.

Emberek fürdőnadrágban, bikiniben, fagylalt, lángos, az emberek úgy érzik, kitört a szabadság, de őrizzük meg az óvatosságot. A kormány pedig ne nyaralgasson, hanem figyeljen, legalábbis még pár hétig

– tette hozzá.

A Balaton szép hely, csak kár, hogy javarészt már nem a miénk, hanem a NER-lovagoké

De az interjú egy pontján azt is mondta, hogy  

ha az egészségügyben jól végzik a dolgukat, nem lesz második hullám.

Ezért a miniszterelnök, mint fogalmazott, nem csupán a fényt látja az alagút végén, hanem szerinte akár még erősebben is kikerülhetünk a járvány okozta válságból, mint amilyen helyzetben előtte voltunk. Azért természetesen a migráció kérdését sem hagyta ki.

Ha fair elbánást kapunk a most zajló vitákban, akkor együtt tudunk mozogni Németországgal, amely mostantól az Európai Unió soros elnöke, mondta Orbán, bár

a tüzet és a vizet nehéz együttműködésre bírni,

utalva arra, hogy például a migráció kérdésében nem ért egyet a két ország. „Mi saját gyerekeket, magyar gyerekeket akarunk”, a németek másképp gondolkodnak erről, tette hozzá a miniszterelnök.

Index.hu

Megosztás

Related posts