Annyira összefogni és spórolni kell, hogy Pécs is megkapja az új futballstadiont – Orbán már írásba is adta

Megosztás

Az egyik legnagyobb probléma ezzel, hogy már szinte nem is tartjuk bicskanyitogatónak, annyira hozzászoktunk tíz év alatt. Hiába van járványhelyzet, hiába vonnak el milliárdokat ellenzéki önkormányzatoktól a védekezés álarca mögé bújva, ugyanannyit el is szórnak Orbánék arra, amire akarnak.

Azt lehetett hinni, hogy mostanra már mindenhol épült vagy épül új stadion, de kiderült, hogy van, ahová még nem jutott.

Hargitai János Baranya megyei kormánypárti képviselő már májusban büszkén újságolta, hogy a Parlamentben lobbizni kezdett Orbán Viktornál egy új pécsi stadionért. Apró kellemetlenség, hogy amikor erről megkérdezték a megyei kormánypárti napilapban az olvasók véleményét még májusban, 60 százalék azt válaszolta, hogy nem kell új sportlétesítmény a városnak. 

Pécs nagymúltú, de szerény jelenű csapata éppencsak most jutott fel hosszú vegetálás után a harmadosztályból a másodosztályba, a bajnokság félbeszakítása miatt adminisztratív úton. 

Hargitai elmondása szerint korábban abban maradtak Orbán Viktorral, hogy ha meglesz az NB II, akkor beszélhetnek új stadionról. Meglett, beszélgettek. 

Hargitai János és Orbán Viktor – Fotó: Hargitai János/Facebook

Hargitai ezután levélben is elküldte a stadion látványterveit Orbánnak, aki most válaszolt, szintén levélben – írja a pecsiujsag.hu. A válaszában Orbán azt írja, hogy „a pécsi labdarúgás tisztelőjeként” nemcsak megérti, hanem kifejezetten fontosnak tartja, így örömmel támogatja a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezést. A kormányfő azt kérte, mihamarabb juttassák el részére a részletes terveket.

Ezek állítólag már megvannak. A pécsiek ugyan csak most lettek NB II-esek, de már előre tekintenek, és nem másodosztályú stadiont építenek, hanem olyat, ami élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas.

Eközben Pécsen épül a PVSK új sporttelepe, aminek lesz egy nagypályája, 800 fős fedett lelátóval, két műfüves kisméretű labdarúgópálya, egy labdarúgó- és egy egyéni sportágak által használt munkacsarnoka, valamint egy futófolyosója. Erre 4,5 milliárdot adott a kormány.

És hárommilliárdból épül az idősebb Dárdai Pál Akadémia is, füves és műfüves edzőpályákkal, műfüves fedett munkacsarnokkal, öltözőkkel, masszázs- és orvosi szobákkal. A Pécsi Újság szerint ennek a közelében épül majd az új stadion, még nem tudni, mennyiért. Sejthetjük, hogy haverok fogják elnyerni a tendert és sejthetjük, ez sem lesz olcsó mulatság az adófizetőknek.

444.hu

Megosztás

Related posts