Rövidesen földi szúnyoggyérítést végeznek Miskolcon

Megosztás

Egész pontosan jövő csütörtökön és pénteken, a napnyugta utáni időszakban ejtik meg mindezt a szakemberek.

A miskolci polgármesteri hivatal közleménye leszögezi,

a műveletet rossz idő esetén július 10-11-én végzik majd el. A gyérítéshez Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmaznak.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik – írják.

A lakosságnak azt javasolják, a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze, vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad

– A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket – zárul a közlemény.

Minap.hu

Megosztás

Related posts