Nem vár többé kötelező karantén az Angliába utazó magyarokra

Megosztás

Közzétette a brit kormány pénteken annak a közel 60 országnak a listáját, ahonnan a beutazók Angliába érkezve mentesülnek a karanatén-kötelezettség alól. A változtatások egy hét múlva, július 10-én lépnek életbe.

A brit közlekedési minisztérium korábban arra is felhívta a figyelmet: az Egyesült Királyság többi nemzete, vagyis Skócia, Wales és Észak-Írország kormányai saját hatáskörükben döntenek arról, hogy mely országok esetében mentesítik a beutazókat a kötelező elkülönítés alól.

Az Angliába érkezők a karanténelőírás jövő pénteki feloldása után is kötelesek lesznek megadni a határőrizeti hatóságoknak elérhetőségeiket, és be kell számolniuk arról, hogy az előző 14 napban mely országokban vagy térségekben jártak. Ha ezek között szerepel olyan, ami nincs a most kiadott listán, akkor az utasnak karanténba kell vonulnia.

A minisztérium listáján Magyarország mellett olyan országok szerepelnek, mint Spanyolország, Franciaország, Tajvan és Ausztrália, de lemaradt róla példáué Portugália.

A brit kormány június 8-án léptette életbe az elkülönítési rendelkezést, amelynek alapján jelenleg kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek, köztük a brit állampolgároknak is. A kormány akkori indoklása szerint az intézkedés célja annak megakadályozása volt, hogy az immár visszavonulóban lévő nagy-britanniai koronavírus-járvány a külföldről behurcolt fertőzések miatt ismét fellángoljon.

Megosztás

Related posts