Néhány pillanat alatt egy egyszerű közlekedési félreértés gyilkossággá fajult

Megosztás

Tényleg idegbeteg világban élünk. Pillanatok alatt emberhalálig fajult egy sima közlekedési konfliktusnak induló szájkarate Detroit belvárosában. Ráadásul éppen az áldozat tett olyat, amivel többszörösen kiprovokálta a halálos lövést.

Az eseménysor azzal indult, hogy egy SUV 34 éves férfi sofőrje ideges lett két, előtte karikázó bringás miatt és kikiabált nekik a kocsijából. A pár férfi tagja visszakiabált neki, mire az autós agyát elöntötte a vér, kiugrott a kocsiból és elindult a páros felé, a kezében egy késsel. Erre a biciklista barátnője előrántotta az engedéllyel viselt pisztolyát és egyetlen lövéssel megölte a férfit. 

A nőt letartóztatták, de mind a Fox hírtévének nyilatkozó szakértő, mind maga a rendőrség azt vetítették elő, hogy a vizsgálat igazolt fegyverhasználatnak fogja minősíteni az esetet. Az amerikai törvények szerint a nő eleve megvédhette volna magát az engedéllyel tartott fegyverével, Michigan állam törvényei szerint ott ráadásul másokat is jogunk van így megvédeni. 

A szakértő szerint jogilag nem az számít, hogy egy késes állt szemben egy tűzfegyveressel. Hanem az jogosíthatta fel a nőt az emberölésre, hogy a kerékpáros partnere testi épsége és élete veszélyben forgott a késsel közeledő, indulatos sofőr miatt.

Tanulságos és egyben félelmetes történet. Halálesettel végződik egy olyan közlekedési félreértés, amit adott esetben két kézlegyintéssel is el lehetett volna intézni. Gratulálunk a résztvevőknek.

444.hu

Megosztás

Related posts