Villámkarrier: öt nap után lemondott a miniszter, mert hazudott a végzettségéről

Megosztás

Elképesztő, hogy akár csak egy pillanatra is miniszterré válhat valaki a világban úgy, hogy folyékonyan végighazudta, milyen végzettsége is van. Az iskolák mindent tételesen cáfolnak, hogy valaha is oda járt volna. Öt nap után főhősünk kénytelen volt lemondani.

Alig lépett hivatalba, kedden máris lemondott Brazília oktatási minisztere, a közgazdász végzettségű egykori haditengerész, Carlos Decotelli, miután

az üzleti magániskola, ahol állítása szerint tanult, tagadta, hogy valaha a diákjuk lett volna.Sőt, ugyanez az iskola a mesterdiplomája plagizálásával vádolta a miniszert, egy argentin és egy német egyetem pedig közölte, hogy állításával ellentétben Decotelli sosem végzett náluk PhD és posztdoktori képzést.  Az öt napig hivatalban levő miniszter azt mondta, a magániskola hazugságai miatt volt kénytelen távozni, írja a Guardian. 

Balra Jair Bolsonaro elnök, jobbra Decotelli – Fotó: MARCOS CORREA/AFP

Amellett, hogy Decotelli közröhej tárgya lett a brazil Twitteren, néhányan felvetették, hogy – Jair Bolsonaro elnök első fekete minisztereként – vajon miért kellett lemondania, ha más, hasonló dolgokkal vádolt fehér kormánytagok a helyükön maradhattak. 

Decotelli elődje, Abraham Weintraub júniusban mondott le, miután nyomozást indítottak ellene rágalmazás és online dezinformációs kampányok szervezése miatt. Ezután az Egyesült Államokba menekült, ahol valószínűleg diplomata útlevele segítségével a kötelező hatósági karantént is sikerült elkerülnie. Weintraub korábban a helyesírási hibái mellett is felhívta magára a figyelmet, hogy összekeverte Franz Kafkát egy libanoni húsétellel, a kaftával. Mindezek ellenére Weintraub könnyen a Világbank vezető beosztású munkatársa lehet Amerikában, ami ellen már petíciót is indítottak. Nem ismerős valahonnan egy-két hasonló történet?

444.hu

Megosztás

Related posts