Megvették a barátjától a fiatal nőt, majd prostituált-rabszolgaként zsákmányolta ki egy házaspár

Megosztás

Emberkereskedőket fogtak a rendőrök, akik éveken keresztül prostituáltként dolgoztattak egy fiatal nőt − számolt be róla a police.hu.

A gyanú szerint a 40 éves szegedi A. Zsolt feleségével közösen 2017 elején megvette az akkor 19 éves sértettet annak barátjától, majd elvették tőle az iratait, megverték, és folyamatos fenyegetésekkel rávették, hogy előbb szegedi lakásukban, majd egy másik ingatlanban, később pedig Németországban és Ausztriában prostituáltként dolgozzon.

A nőről fotókat készítettek, amivel szexuális szolgáltatást nyújtó online oldalakon hirdetéseket adtak fel.

A megkeresett pénzt teljes egészében elvették tőle, abból semmit nem tarthatott meg. A házaspár ebből fedezte anyagi jólétét. Egy alkalommal Nürnbergben egy problémás vendéggel való konfliktusa után megpróbált elszökni az áldozat, de futtatói utolérték, majd a lakásba visszakísérve összeverték és életveszélyesen megfenyegették.

A nyomozás adatai szerint a nőtől több mint 10 millió forint összegű – szexuális szolgáltatással – keresett pénzt vett el a házaspár.

Csak úgy tudott tőlük „elszabadulni” a fiatal nő, hogy Németországban egy másik férfi, a 42 éves T. Gyula kedvességet, megértést és szerelmet színlelve közös jövővel hitegette őt, emiatt elkezdett neki dolgozni – ugyancsak prostituáltként. Az így megkeresett pénz nagy részét szintén elvette tőle a férfi.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói 2020. június 30-án kora reggelre összehangolt akciót szerveztek a KR Bevetést Támogató Osztályával közösen. A rendőrök elfogták A. Zsoltot, valamint T. Gyulát, otthonukban házkutatást tartottak és bizonyítékokat foglaltak le.

Mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A. Zsolt ismeretlen helyen lévő feleségét még keresik a rendőrök. 

A KR NNI személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, a sértett sanyargatásával, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást A. Zsolt és társai ellen.

Megosztás

Related posts