Kiváló a magyar foci… csak egyetlen magyar fért be az NB I. idei álomcsapatába

Megosztás

Elméletileg jobbnál jobb magyar futballakadémiák ontják magukból nagy számban a szupertehetségeket, vagy mégsem? A költségvetésből egy évtizede elképesztő összegeket kapó akadémiák a jelek szerint csak a pénzt nyelik, a kiváló játékosok csak nem akarnak érkezni. Az NB I. idei szezonjának álomcsapatában tizenegyből tíz idegenlégiós.

Szeretnénk mindezt azzal megmagyarázni, hogy ez azért van, mert a bombaerős magyar fiatalok külföldi, első osztályú bajnokságokban vívták ki maguknak a játékjogot, de sajnos erről szó sincs.

Nem túl hízelgő a magyar futballakadémiákra nézve az egyik legnagyobb elemzőcég, az InStat értékei által összeállított NB I.-es álomcsapat, hiszen egyetlen magyar játékos, a bajnok, egyben címvédő Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes fért csak be a 10 légiós mellé.

A bajnoki szezont nézve nem meglepő, hogy az álomcsapat csaknem felét, öt játékost a bajnok Fradi ad, tőlük a támadó Nguen Tokmac és Olekszandr Zubkov, a védő Eldar Ćivić és Miha Blažič, illetve a már említett Dibusz kerültek be a legjobb 11-be. Három játékost ad a bajnoki ezüstérmes Fehérvár, egyet a bronzérmes Felcsút, és egy-egy játékos került be a Mezőkövesdből és a Kisvárdából.

Az NB I. 2019-20-as szezonjának álomcsapata

Kapus: Dibusz Dénes (Ferencváros)

Védők: Eldar Ćivić (Ferencváros), Miha Blažič (Ferencváros), Anton Kravcsenko (Kisvárda), Loïc Négo (Fehérvár)

Középpályások: Lyes Houri (Fehérvár), Alekszandr Karnyickij (Mezőkövesd), Josip Knežević (Felcsút)

Támadók: Nguen Tokmac (Ferencváros), Armin Hodžić (Fehérvár), Olekszandr Zubkov (Ferencváros)

Hírmondónak ott maradt Dibusz Dénes, képviselve a magyar színeket a magyar bajnokságban

Index.hu

Megosztás

Related posts