Tíz játékos is koronavírus-fertőzött az egyik magyar kézicsapatnál

Megosztás

Pontosan ennyivel nőtt a Magyarországon diagnosztizált esetek száma, amely kisebb kiugrásnak számít az előző napokhoz képest.

Kedden kisebb ugrást lehetett tapasztalni a hazai koronavírus-fertőzöttek számában, rég nem volt egy nap alatt tíz fertőzött, röviddel az adatok közlése után pedig kiderül, hogy miért lehet ez a kisebb csúcs:

A NŐI KÉZILABDA NB I.-BEN SZEREPLŐ VÁCI NKSE CSAPATÁNÁL TÍZ JÁTÉKOSNAK IS POZITÍV LETT A KORONAVÍRUSTESZTJE.

Ezt a klub jelentette be kedden, hozzátéve, hogy az edzések újrakezdése óta minden ajánlást és tanácsot betartottak, heti két alkalommal elvégezték a vérteszteket a játékosoknál, és eddig mindenki negatív mintát produkált.

A közlemény szerint ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek – íz- és szagérzékelés-vesztés –, ezután PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye. A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint rájuk két hét karantén vár, ezért a csapat leghamarabb július 20-án kezdheti meg újra a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg.

Index.hu

Megosztás

Related posts