Teljesen új szemétszállító autókat szerzett be Miskolc

Megosztás

Ráfért már a fejlesztés a város gépparkjára, a MIREHU most két vadonatúj szemétszállító autóval gazdagodott.

A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a miskolci központú cég rendelkezik jelenleg az egyik legfiatalabb járműparkkal hazánkban.

Két új szemétszállító autóval bővül a miskolci hulladékgazdálkodási rendszer. A gépjárműveket hétfőn délután adta át a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás adta át a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (BMH) alvállalkozójának, a MiReHu Nonprofit Kft-nek.

Fotó: Végh Csaba

Az eseményen Veres Pál, Miskolc polgármestere, a társulás elnöke úgy fogalmazott, a szervezet fő célja a hulladékgazdálkodás koordinálása és fejlesztése a régióban: ennek egyik fontos állomása két új kocsi átadása. 

– Napjainkban hála Istennek egyre inkább a középpontba kerül a környezettudatosság, a környezetvédelem, azon belül a hulladék megfelelő elhelyezése és annak szakszerű újrahasznosítása. Bízom benne, hogy az új szemétszállítók hozzájárulnak ahhoz, hogy a miskolciak még inkább úgy érezzék, hogy egy fejlődő, környezettudatos és a modern kor kihívásaihoz alkalmazkodó közszolgáltatást vehetnek igénybe – mondta Veres Pál hozzátéve: a társulás a lehetőségeihez mérten mindenképpen folytatja majd a fejlesztések sorát. 

A két új gépkocsi az átadást követően a lehető leghamarabb forgalomba áll majd és azoknak köszönhetően tovább fiatalodik a MiReHu egyébként is nagyon korszerű járműpartja – ezt már a közszolgáltató ügyvezetője jelentette ki. 

– Flottánk a járművekkel 49 szemétszállítóból fog állni, melynek jó részét uniós forrásból szerezhettük be. Büszkén mondhatjuk, hogy Miskolcon és térségében még az országos átlaghoz képest is kiemelkedően fiatal gépkocsik szállítják a hulladékot, és éppen ennek a korszerű járműparknak köszönhetjük azt is, hogy rendkívül magas a szolgáltatási színvonalunk – mondta Ladányi Roland. Elmondta azt is: az új, kéttengelyes kocsik mind a sűrűn beépített lakótelepeken, mind pedig a vidéki kistelepülésen „bevethetők”, ráadásul a zöldhulladék gyűjtésére is alkalmasak.

Minap.hu

Megosztás

Related posts