Kósa hat évvel ezelőtt a debreceni stadionavatón még a Barcelonáról vizionált, most jöhet a Budaörs – videó

Megosztás

Debrecen ikonikus, fideszes embere több, mint két évtizede Kósa Lajos. Amikor 2014-ben a fantasztikus és méregdrága stadion átadóján euforikus beszédben azt jósolta, hamarosan a DVSC a Barcelona ellen vív majd nagy csatákat, nem sejthette, hogy saját főnöke, Orbán Viktor figyelme másfelé fordul majd és a Debrecen a másodosztályig zuhan vissza.

“Játszottunk már az Európa-ligában, játszottunk már a Bajnokok Ligájában, most már tényleg azt mondhatjuk, hogy “Hol van az a Barcelona?!” Csak a szerencsén múlik és a sorsoláson.”

Ezt a rettentően magával ragadott Kósa Lajos kiabálta a mikrofonba 2014. május elsején, a Nagyerdei stadion avatóünnepségén. 

Emlékszel, mit mondott Kósa Lajos a debreceni stadion avatásán?

A Debrecen kiesésének kapcsán idézzük fel Kósa Lajos örökbecsű szavait a Loki-stadion 2014-es átadójáról: "Most már tényleg azt mondhatjuk, hol van az a Barcelona?" Nos, kedves Lajos, a Barca köszöni szépen, vezeti a spanyol bajnokságot, de hol van a DVSC? Persze az, hogy az egyik legjobb és legeredményesebb magyar utánpótlásközpont kizúgott az NB I.-ből – miközben a Felcsút és a Mezőkövesd öldöklő csatát vívott a bronzért, az idény közben összesen 22 külföldit foglalkoztató Kisvárda pedig bennmaradt –, hát az bizony nemcsak a debrecenieknek fáj, de a NER futballstratégiájának szégyene és csődje is egyben. Ami pedig a Barca elleni csoportmeccset illeti, ahhoz azóta sem került senki közelebb, sem a Debrecen, sem bárki más. Csak a pénz lett sokkal több a focinkban, viszont mára szinte az utolsó fillérig az adófizetők állják számlát. Marad hát a reménykedés – hovatartozás nélkül –, hogy a Debrecen is olyan gyorsan feljut, mint a magyar futball másik legjobb utánpótlásnevelő klubja, az MTK. Anélkül, hogy közben egy újabb Videotonná, Ferencvárossá, Felcsúttá vagy éppen Mezőkövesddé válna.

Posted by Futballsznob on Saturday, June 27, 2020

A NER-sors tökéletes szimbóluma, hogy Kósa nem is sejthette, hogy pár éven belül pont az az ember fogja kicsinálni a debreceni futballt, és elintézni, hogy a Barca helyett maximum a Budaörssel játszhassanak, aki azon az estén ott állt mellette a rivaldafényben és aki a pénzt adta a feleslegesen nagy, megalomán debreceni arénára.

Orbán Viktor azóta olyan mélységben NER-esítette el a magyar bajnokságot, hogy már az is undorodik az NB1-től, aki egyébként örült a stadionépítési hullámnak és az újraállamosított magyar focimodellnek. Szeptembertől ugyanis olyan bajnokság indul, ami eleve lefutott a két NER-kirakatcsapat közpénzből történt felfuttatása miatt, de amelyikben a 3.-12. helyezett sem érdekel a világon senkit, hiszen a mezőny gyökér, múlt és szurkolók nélküli politikai konstrukciókkal van tele, az élükön a magyar labdarúgás szégyeneként bronzéremig taszigált Felcsúttal, a magyar játékosokat szintén csak mutatóba ismerő Kisvárdával és a Mezőkövesddel. Miközben a Debrecen az Nb2-ben tusakodik a Vasassal, a győri csapatokkal, a Haladással és a Békéscsabával. 

A helyzet annyira abszurddá vált, hogy a 2020/2021-es nemzeti bajnokság lényegét a legtömörebben egy másik fideszes polgármester, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár első embere fogalmazta meg ebben a friss tweetjében:

Miközben Kósa Lajosnak borzalmasan fáj:

Most már Kósa is tudja, hogy azok a csapatok törnek előre és érnek el eredményt állami milliárdokból, amelyiket Orbán Viktor szeretné sikeresnek látni. A szerencse forgandó és a DVSC kiesett a kosárból, fontosabb volt a többi NER-lovag gárdáját milliárdokkal tömni. A Felcsút 3. helyezése az évszázad vicce. De jelenleg ez a helyzet.

444.hu

Megosztás

Related posts