Fontos változás jön a Facebookon, az álhírekkel veszik fel a harcot

Megosztás

A Facebook legújabb fejlesztése miatt hétfőtől nem lehet észrevétlenül megosztani 90 napnál régebbi cikkeket a hírfolyamon.

A közösségi média legnépszerűbb platformja hétfőtől fokozatosan vezeti be azt az újítást, amely értesítéseket küld a felhasználóknak arról, hogy egy 90 napnál régebbi cikk elolvasására készülnek. A Facebook ezzel segítené elő azt, hogy a felhasználók csak naprakész információkat olvassanak, illetve osszanak meg az ismerőseikkel. Emellett a funkcióval az álhírek terjedését is szeretnék lassítani, hiszen egy már elavultnak számító, ám a hírfolyamon ismét megjelenő hír is félrevezető lehet a felhasználók számára.

A szaklap korábban arról is beszámolt, hogy a Facebook mellett a Twitter is hasonló fejlesztést szeretne bevezetni. A mikroblog fejlesztői ugyanis jelenleg egy olyan újításon dolgoznak, amely azt kérdezné meg a felhasználóktól, hogy szeretnék-e elolvasni a cikket mielőtt másokkal is megosztják. A vállalat szerint ez elősegítené a felhasználók érdemi tájékozódását és az információ alapú kommunikációt is.

Megosztás

Related posts