Újabb súlyos terrortámadás – ezúttal Glasgowban gyilkolt egy késes ámokfutó, lelőtték

Megosztás

A szálloda, ahol az incidens történt, egyike azoknak, ahol a koronavírus-járvány kitörése óta menedékkérőket szállásolnak el, de a támadó indítéka egyelőre ismeretlen. Bár eleinte nem kezelték a hatóságok terrortámadásként az esetet, azóta bejelentették, hogy hivatalosan is terrortámadás történt.

Súlyos incidens történt Glasgow belvárosában péntek délután, a rendőrség lezárta a környéket – számolt be a BBC .

A skót rendőrség szerint hat embert kellett kórházba szállítani szúrt sebekkel. A rendőrök agyonlőtték az elkövetőt. Egy rendőrt is megkéseltek, az ő állapota súlyos, de nem életveszélyes. Halálos áldozatról egyelőre nincs hír. A megkéselt rendőr 42 éves, a többi sérült 17, 18, 20, 38 és 53 évesek. Sajnos azóta az is kiderült, hogy hárman meghaltak a támadásban.

A késelés a West George utcai Park Inn szállodában történt. A környéket rendőrautók lepték el.

000 1U5199
Fotó: Stringer / AFP

A Guardian percről-percre tudósításában azt írták, a terrorelhárítás megvizsgálta az ügyet, és azt állapították meg, hogy nem számít terrortámadásnak, ezért a skót rendőrség fogja végezni a nyomozást. Azóta azonban terrorcselekménynek minősítette a késes támadást a glasgow-i rendőrség.

A lap szerint a Park Inn egyike volt azoknak a szállodáknak, ahol menedékkérőket szállásoltak el a koronavírus-járvány ideje alatt.

Az egyik szemtanú, aki a hotel harmadik emeletén lakott, arról számolt be, hogy látta, ahogy a támadó bement a recepcióhoz, és megkéselt két embert. 

Az egyik szomszédos épületből egy szemtanú arról számolt be a PA hírügynökségnek, hogy négy embert látott mentők által elvinni, egy színesbőrű férfit pedig cipők nélkül látott feküdni a földön, oldalán vérző sebbel. 

A környéken nagy volt a káosz, többen segítségért kiabáltak. A rendőrség megrohamozta a szállodát, de nem keresnek másik elkövetőt. Boris Johnson brit miniszterelnök a Twitteren azt írta, hogy mélyen elszomorítja a glasgow-i támadás együttérzéséről biztosította az áldozatok családjait. Továbbá megköszönte a helyszínre kivonuló erők munkáját.

Szintén együttérzését és háláját fejezte ki Nicola Sturgeon Skócia első minisztere is, aki a hangsúlyozta, hogy az emberek tartózkodjanak a meg nem erősített információ megosztásáról az esettel kapcsolatban.

Index.hu

Megosztás

Related posts