Valami nincs rendben, újabb európai ország hozza vissza a kijárási korlátozásokat a fertőzöttek számának megugrása miatt

Megosztás

Eddig is olvashattuk már, hogy az utóbbi egy-két hétben számos európai országban újra növekedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma, így szigorításokra kényszerültek. Portugáliában azonban annyira megugrott, hogy újra jönnek a kijárási korlátozások. Korai volt a nagy nyitás?

Ismét kijárási korlátozások lépnek életbe a portugál fővárosban és környékén, miután újra megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma – jelentette be csütörtökön António Costa miniszterelnök.

Elmondása szerint összesen 19 városrészben, illetve településen július 1-jétől két hétig megint csak azok hagyhatják majd el a lakóhelyüket, akik munkába járnak, illetve bevásárolnak vagy orvoshoz mennek. Tilos lesz öt főnél több embernek gyülekeznie, és az éttermek kivételével semmilyen üzlet nem lehet nyitva este 8 után.  Lisszabon központja egyébként nincs az érintett negyedek között.

A Telegraph azt írja, a rendőrségnek is szélesítik a hatáskörét, ugyanis nagyon sok illegális bulit tartanak a városban. Ezek közül volt olyan, amelyen több mint ezren vettek részt, egy másikon pedig kilencvenen fertőződtek meg. 

Jelenleg Lisszabon és környéke a leginkább fertőzött régió Portugáliában. Az Ibériai-félsziget nyugati felén fekvő országban a hivatalos adatok szerint eddig több mint 40 ezren kapták el a Covid-19-betegséget, a halálos áldozatok száma mostanra meghaladja az 1500 főt.

Eleinte dicsérték az országot az idejében meghozott korlátozó intézkedések, valamint a tesztelés hatékonysága miatt, most azért döntöttek ismét a szigorítás mellett, mert júniusban átlagosan napi 315 új megbetegedést regisztráltak, többségét a fővárosban és vonzáskörzetében.

Index.hu

Megosztás

Related posts