Komoly figyelmeztetés a gyorshajtóknak – életfogytiglan járt egy 170-nel száguldó, felelőtlen fiatal sofőrnek, megölt vele egy embert

Megosztás

A két férfi úgy gondolta, hogy a nagyvároson belül 170-es sebességgel versenyeznek egymással, ám egyikük halálos balesetet okozott rendkívüli felelőtlensége következtében. A vád emberölés lett, az elkövető pedig életfogytiglant kapott. A másik versenyző fél sem fogja megúszni. Érdemes volt, fiúk?

Életfogytiglani börtönre ítéltek egy halálos balesetet okozó huszonéves fiatalt, miután Németországban a másodfokon eljáró szövetségi bíróság jóváhagyta az első fokú bíróság ítéletét, amely egy halálos kimenetelű, súlyos gyorshajtást emberölésnek minősített. 

2016. február 1-jén két, akkor 26, illetve 24 éves férfi Berlin egyik kétszer kétsávos főútjának mintegy másfél kilométeres szakaszát választották ki versenypályául. Az útvonalat egy jelzőlámpával ellátott útkereszteződés keresztezte. A lámpa jelzését a starthelyről még nem lehetett látni, az csak később vált felismerhetővé. A két férfi száguldás közben bár észlelte, hogy előttük a kereszteződésben tilosat jelez a lámpa, mégsem lassítottak.

A kereszteződésbe épp akkor hajtott be egy 69 éves férfi a lámpa zöld jelzésére, amikor az egyik versenyző jármű a szakértői vélemény szerint kb. 160-170 km/h-s sebességgel nekiütközött. Az idős férfi a helyszínen szörnyethalt, az okozó mindössze könnyebb sérüléseket szenvedett.

A másodfokú bíróság emberölésnek (és nem halálos közúti baleset okozásának) minősítette az esetet, és a fő vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A verseny másik résztvevője – aki ugyan nem ütközött senkivel, de aktív részese volt az eseményeknek – még az ítéletére vár.

Nagy kérdés, hogy őt önálló elkövetőként, vagy bűnsegédként, esetleg társtettesként fogják felelősségre vonni. A minősítés számára éveket jelenthet, pluszban vagy mínuszban.

Bpiautosok.hu

Megosztás

Related posts