Így fest az egykori Szilvásvárad–Putnok vasútvonal

Megosztás

Ezúttal az egyik legromantikusabb vonalvezetésű hegyvidéki pályát járta be a megszűnt vasútvonalakat bemutató sorozatában az Index.

„Bár igyekeztünk, hogy elérjük, épp lekéstük a Szilvásváradról Egerbe induló napi négy vonat egyikét, ami csak azért lett volna érdekes, hogy találkozzunk a vicinálisok gyöngyével, a piros BZ motorvonattal, amit tájegységtől függően becéznek Magyarországon ezerféleképpen: illetik a mezei metró gúnynévtől kezdve a csöcsrázón és a dzsingalán keresztül a költői majomringató elnevezéssel is. Választott vasútvonalunk egyik fele ugyanis még máig működik, de foglalkozzunk azzal a felével, ami már nem.

Az Eger–Putnok-vasútvonal részeként épült Szilvásvárad–Putnok-vonalszakasz rendkívül csekély utasforgalmával vívta ki helyét a 2009. december 13-tól bevezetett vonalmegszüntetési listán. Már a hetvenes években is csupán napi öt vonatpár közlekedett Szilvásvárad és Putnok között, amiből az utolsó menetrendi évre egy kora hajnali Eger irányú, késő este Putnok felé közlekedő járatpár még ki is kopott, nem függetlenül a vonal menti, három műszakban termelő szén- és kőbányák, valamint a bélapátfalvai cementgyár (2002-es) felszámolásától. 

A Putnok és Eger közötti közvetlen járatok helyett a kilencvenes évektől kezdve már szilvásváradi átszállással lehetett utazni, így kezelve a vonal alsó és felső szakasza közötti jelentős utasszámkülönbséget, valamint az egri és putnoki csatlakozások biztosítását. Ez utóbbi szempontnak nem volt könnyű minden járatnál megfelelni, így Szilvásváradon nem mindig volt azonnal továbbutazási lehetőség, ami szintén apasztotta az utasok számát. 2009 végén meg is szűnt a forgalom a Szilvásvárad–Putnok-szakaszon, az újraindítást pedig az lehetetlenítette el, hogy a pályát azóta kétszer is földcsuszamlás rongálta meg.”

A teljes írás további fotókkal az Indexen olvasható., Fotó: Bődey János

Megosztás

Related posts