Balhé az olasz tengerparton a koronavírusos bolgárok és a helyi lakosok között

Megosztás

Katonákat kellett kivezényelni a helyszínre a rend helyreállítása érdekében. A bolgárok rasszizmust kiáltottak és megszegték a karantént, erre az olaszok kiborultak és innen már nem volt megállás, kódolva volt a balhé. Lett is.

Annyira egymásnak feszültek a karanténolt bolgárok és a helyi olaszok egy tengerparti községben, hogy katonákat kellett kivezényelni a rend fenntartása érdekében pénteken.

Nápolytól mintegy negyvenöt kilométerre, Mondragone községben több mint 40 ember fertőződött meg egy apartman komplexumban, ahol több száz bolgár vendégmunkás lakik. A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a teljes komplexumban, de a lakók csütörtökön ezt megszegve utcára vonultak, mert úgy érezték, hogy a kijárási korlátozás rasszista diszkrimináció.

Ez annyira kiborította a helyi olaszokat, akik attól félnek, hogy a vendégmunkások miatt az egész községet karantén alá fogják helyezni, hogy összegyűltek az apartmanoknál és azt kiabálták:  Mondragone a miénk! 

Fotó: STRINGER/AFP

Ez még tovább bőszítette a bolgárokat, szópárbaj alakult ki a két fél között, néhány lakó pedig székeket dobált az erkélyről.

A kivezényelt katonák barikádot építettek az épület köré, a rendőrség pedig az apartmanokat ellenőrizte és adott tájékoztatást a lakóknak.

444.hu

Megosztás

Related posts