Egyetlen ellenzéki vezetésű város, így Miskolc sem kap a magyar turisztikai ügynökség milliárdos pénzosztásából

Megosztás

Állítólag szigorúan szakmai szempontok alapján döntöttek, mégsem kerültek fel ellenzéki városok a nyertesek listájára, írja a 24.hu. A lap adatigénylést küldött az Magyar Turisztikai Ügynökségnek, ám arra nem kaptak választ, hogy mégis kik a tagjai a grémiumnak, és azt sem, hogy pontosan mik ezek a szakmai szempontok, amelyek alapján milliárdokról döntene. A lap viszont birtokába jutott olyan adatoknak, amelyekből kiderült, hogy

egyetlen ellenzéki vezetésű önkormányzat sem pályázott a darabonként akár több száz millió forintos vagy milliárdos összegű egyedi támogatásra.

“Ez tovább erősíti a gyanút, hogy a nem nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívás eredményeként kiosztott pénzek hozzáférhetőségéről közel sem minden lehetséges érdekelt értesült”

 – teszik hozzá.Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy egyetlen remek ötlet sem eshet el a támogatástól, így arra lehet következtetni, hogy az ellenzéki vásoroknak vagy nem volt ötletük, vagy, ami valószínűbb, nem tájékoztatták őket az MTÜ pénzosztásáról.

A fideszes önkormányzatokból viszont nincs hiány, a 2 pályázó közül 15 fideszes vezetésű, a többi független. A kormánypárti irányítású Zalaegerszeg például szállodatervezésre kért és kapott támogatást, a városban  új négycsillagos üzleti és konferenciahotelt építenek a korábbi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ helyén, ennek előkészítésére ment 200 millió forint.

A 24.hu szerint azonban ez az összeg eltörpül Felcsút mellett, a község ugyanis

másfél milliárd forintot kért az árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére.

Guller Zoltán az egyedi támogatásokkal kapcsolatban korábban arról nyilatkozott, hogy az MTÜ 2030-ig a kezelt források kevesebb mint 2 százalékát fordítja egyedi támogatási döntésekre. Azt nem tudni, hogy ez pontosan mekkora összeg lehet, de 24.hu azt írja, kijelenthető, hogy az ellenzéki városok teljesen kimaradnak a pénzosztásból.

Megosztás

Related posts