A koronavírusról beszélgettek a repülőgép pilótái, nem figyeltek a landolásra, közel száz halott a végeredmény

Megosztás

A feketedoboz adatai tökéletesen megmutatták, hogy a pilóták abszolút nem a feladatukra figyeltek, az utasításokat nem tartották be, mert éppen elmerültek egy beszélgetésben. Ugyanakkor a légi irányítás is nagyot hibázott, mert nem közölte velük, hogy az első, sikertelen landolás során a gép hajtóművei megsérültek. Abszurdum a köbön.

A 97 halálos áldozatot követelő májusi karacsi repülőgép-szerencsétlenségért a pilóták elbizakodottsága, figyelmetlensége és a légi irányítás gondatlansága tehető felelőssé – közölte az MTI a pakisztáni repülésügyi miniszter szavai alapján.

Videón, ahogy a házak közé csapódik a pakisztáni repülőgép

A parlament előtt ismertették az első olyan jelentést, ami megpróbálta feltárni a baleset körülményeit. „A pilóta figyelmen kívül hagyta a légiforgalmi irányító utasításait, aki viszont nem jelentette a károkat, amik az első landolási kísérlet során keletkeztek a repülőgépben” – mondta a miniszter.

A feketedoboz adatainak franciaországi elemzése során kiderült: a pilóta és a másodpilóta egyáltalán nem figyelt oda a landolásra, és végig a koronavírus-járványról, illetve érintett családtagjaikról beszélgettek.

Amikor a pilóta elérte a landolási kezdőpontot, az irányítótorony figyelmeztette, hogy lejjebb kell ereszkednie, mert túl magasan van.

A PILÓTA ERRE AZT VÁLASZOLTA, HOGY MAJD MEGOLDJA, ÉS TOVÁBB FOLYTATTA A BESZÉLGETÉST.

Felvételek a tragédiába torkolló landolásról

A repülőgép első landolási kísérlete során a hajtóművek háromszor ütköztek a földnek, mielőtt sikerült felemelni a gépet az újabb leszállási próbálkozáshoz.

Az irányítótoronynak tájékoztatnia kellett volna a pilótákat arról, hogy a hajtóművek megsérültek, miután látták, hogy lángok csapnak ki belőlük

A pakisztáni légitársaság Lahorból Karacsiba tartó Airbus A320-as típusú repülőgépe leszállás előtt zuhant le Karacsi repülőterének közelében május 22-én. A gépen 91 utas és a nyolcfős legénység tartózkodott, a szerencsétlenséget ketten élték túl.

Index.hu

Megosztás

Related posts