Zajlott az online iskolai évzáró, amikor érkezett egy férfi és önkielégítést végzett élőben

Megosztás

Sajnos a Zoom egyelőre sebezhető felület, ezt használta ki egy elmebeteg, magamutogató férfi, aki valahogy becsatlakozott az élő adásba és kisgyerekek, tanárok és szülők szeme láttára önkielégítésbe kezdett. Mindez Magyarországon, Budapesten.

Egy budapesti általános iskola Zoomon tartotta az online évzárót pénteken, amibe váratlanul becsatlakozott egy férfi, aki kitakart arccal önkielégítést végzett – derült ki az RTL Híradóból. Több száz diák, szülő és tanár vett részt az eseményen, amit pont azért tartottak a Zoomon, mert sokan tudnak egyszerre belépni egy beszélgetésbe.

Az RTL által megkérdezett szakértő szerint még az is kevés, ha a belépéshez jelszót kér a meetinget indító felhasználó, mert olyan sok a biztonsági rés, hogy könnyű jelszó nélkül csatlakozni. Pont ezek miatt az FBI, New York-i tanárok és magyar ügyvédek is tartanak a Zoomtól.

Magyar ügyvédek és New York-i tanárok is tartanak a Zoomtól
A digitális oktatásban még sok a biztonsági rés

Számos biztonsági probléma merült fel a videókonferenciás appal, ezért egyre több szervezet kéri a tagjait, hogy inkább ne használják azt.

Az iskola igazgatója feljelentést tett, a rendőrség gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya szeméremsértés miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Index.hu

Megosztás

Related posts