Még mindig felszólító leveleket kapnak a MIVÍZ-tartozással rendelkezők

Megosztás

Továbbra is felszólító leveleket küld az ügyfeleknek az a budapesti ügyvédi iroda, amelynek a MIVÍZ még tavaly, több ügyfél tartozását is értékesítette.

Decemberben 1300 miskolci lakossági ügyfél és csaknem 300 cég kapott vízdíj tartozásáról felszólító levelet a kintlévőségek miatt. A MIVÍZ még a nyáron értékesítette a cég egy éven túli, de öt évnél nem régebbi kintlévőségeit egy budapesti ügyvédi iroda felé. Az ügyben aztán januárban megállapodás született a felek között.

Az önkormányzat akkor azt közölte, a vízdíjtartozásokkal kapcsolatosan a Miskolc Holding Zrt. és a MIVÍZ Kft. sikeres tárgyalásokat folytatott a követeléseket megvásárló Energy-Credit Zrt. és az általuk megbízott ügyvéd, dr. Szabó Gergely irodájával.

Eszerint az önkormányzat kérésének megfelelően megállapodtak a felek, hogy azon 5.000 Ft alatti tartozások esetében, ha a tartozó ügyfél a tartozását a MIVÍZ Kft. levelének kézhezvételét követő 8 napon belül – legkésőbb 2020. január 25-ig -, egy összegben a felszólító levélben megjelölt számlaszámra megfizeti, abban az esetben a tőketartozásokon felüli adminisztrációs és/vagy ügyvédi költségeket elengedik és törlik.

Azon fogyasztóknál, akiknél a MIVÍZ-zel folytatott egyeztetések során kiderült, hogy tartozásukat már korábban megfizették és ezt igazolták is, nem kell a kiküldött levélre reagálniuk, azt a MIVÍZ helyettük a felszólítást kiküldő ügyvédi irodával elrendezi. A hibásan nyilvántartott tartozásokat törlik.

Az ügyvédi iroda ennek ellenére küldött felszólítást több ügyfélnek, ami – mint azt a szolgáltató a minap.hu-nak elmondta – a MIVÍZ-nek is a tudomására jutott. A Dr. Gőz Péter, a MIVÍZ Kft. operatív igazgatója lapunkkal az közölte, a két érintett fél között jelenleg is jogvita van folyamatban, a kialakult helyzet pedig csak ennek lezárását követően rendeződhet véglegesen. A vízszolgáltató tájékoztatása szerint akiknek decemberig 5000 forint alatti MIVÍZ tartozása volt és azt január 25-ig befizették, azoknak nem kell semmilyen költséget fizetniük, még akkor sem, ha a budapesti ügyvédi iroda továbbra is felszólító leveleket küld.

– A társaság tudomására jutott, hogy az ügyvédi iroda, illetve a követeléskezelő társaság az illetékes közjegyzőknél fizetési meghagyásos eljárásokat kezdeményezett az ügyfeleink ellen. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni ügyfeleink figyelmét, hogy amennyiben az ügyfélszolgálatunkon vagy az [email protected] címen jelentkeznek, a társaságunk a követelés értékesítéssel kapcsolatban jogi támogatást fog a számukra nyújtani – hangsúlyozta az operatív igazgató. 

Megosztás

Related posts