Deutsch: Az EU a hibás, amiért az Orbán-kormány gigaméretű kínai és orosz hitelt vesz fel a vasútra és Paksra

Megosztás

Ez nem is kérdés, Deutsch Tamás az Európai Uniót hibáztatja azért, hogy Magyarország elképesztő mértékű hitelt vesz fel Kínától és Oroszországtól. 10-12 éve a Fidesz legütősebb szlogenje, hogy Gyurcsányék eladósították az országot. Ugye tudjuk, hogy ennél sokkal nagyobb adósságba verik hazánkat most Orbánék?

Európa parlamenti képviselőjét küldte a Fidesz az ATV Egyenes beszéd című műsorába az Európai Bíróság civiltörvényről szóló ítéletét megmagyarázni. Deutsch Tamás felmondta a kötelezőt, vagyis amit korábban Varga Judit igazságügyi miniszter mondott, hogy a bíróság megerősítette: a cél helyes, fontos az átláthatóság és annak szándéka. Ha ennyire fontos az átláthatóság, akkor miért titkosította a kormány a Budapest-Belgrád vasút szerződéseit, dobta fel a labdát Krug Emília műsorvezető. 

Egyetlen egy információ az, érhetően, (..) ami nem teljeskörűen nyilvános: az a hitelfelvétel,”

mondta Deutsch, mire Krug szembesítette, hogy a kormánypárti kétharmaddal elfogadott jogszabály ennél sokkal többet titkol el. 

“Természetesen vannak olyan nemzetgazdasági szempontból kényes információk, amit a világon mindenhol…”

– vágta rá a képviselő. 

Bár a műsorvezető jelezte, hogy a kínai hitelből épülő vasutat csak példaként dobta be, Deutsch hegymenetbe kapcsolt, és kijelentette: a kormány tett arra javaslatot, hogy uniós forrásból legyen a beruházás finanszírozva, de elutasítás volt a válasz. 

“Ezért volt Magyarország kénytelen ezt kínai forrásból megvalósítani,”

mondta. És nem állt le, hozzátette:

“Pakssal kapcsolatban ugyanez a helyzet.”

Szerinte “valamiféle baloldali, liberális őrületből, hogy az atomenergia nem jó, nem adtak rá pénzt.”

444.hu

Megosztás

Related posts