Kozsó „úgy viselkedett, mint egy szellemi fogyatékos”, amikor az áramlopást vizsgálták

Megosztás

Az ELMŰ által foglalkoztatott magánnyomozó szerint az énekes azt mondta nekik, hogy már többször is meghalt.

Még néhány hónapja kezdődött meg Kocsor Zsolt, azaz Kozsó pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás. Az énekest és vállalkozót a teaházának egykori üzletvezetője jelentette fel, azt állítva, hogy a Zöld Teknős Teabarlang villanyórája meg volt hekkelve, és akkor is volt áram, amikor az összes biztosítékot lenyomták.

A vádirat szerint Kozsó egy embert rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórájának plombáját eltávolítsa, annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza. Kozsó a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasást nem biztosította a szolgáltatónak, és a jogellenes áramhasználattal 1,75 millió forint kárt okozott az ÉLMŰ-nek. Az ügyészség 1 év 4 hónap börtönt kért 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztve abban az esetben, ha az énekes beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Kozsó nem élt az alku lehetőségével, és tagadta bűnösségét a vád ismertetése után.

A Blikk friss, pénteki cikkében arról ír, hogy az ELMŰ magánnyomozót is foglalkoztatott az ügyben. Az egykori rendőr szerdán a bíróságon is megjelent, és a meghallgatáson arról beszélt, hogy szerinte Kozsó nem volt őszinte, amikor leszerelték a Zöld Teknős Barlangjában megbabrált fogyasztásmérőket. A férfi a lap beszámolója szerint úgy fogalmazott:

“Mivel kiemelt közszereplőről van szó, rendőri múltam miatt küldtek oda kezelni a helyzetet, ha valamilyen incidens lenne. De nem volt, viszont többször el kellett magyarázni Kozsónak, miért vagyunk ott. Felfogta, de úgy viselkedett, mint valami szellemi fogyatékos. Rappelt nekünk, majd elmondta, hogy ő többször meghalt már.”

További részletek a Blikk cikkében.

Index.hu

Megosztás

Related posts