Ez megint nem játék – a kínai fővárosban ismét bezárnak minden iskolát és óvodát

Megosztás

Úgy tűnik, nem sikerült ellenőrzésük alá vonni az újabb, egyre nagyobb koronavírus-gócpontokat, ezért az iskolák és óvodák ismét bezárnak. Az üzleti élet nem áll le (egyelőre), de máris korlátozásokat vezettek be abban a szektorban is.

A kínai köztévé közölte, hogy hétfőtől bezárásra kerültek az óvodák, az összes általános és középiskolában távtanításra térnek át, az egyetemeken pedig felfüggesztették az oktatást.

Az üzleti életet nem állítják le, de korlátozzák a nyitva tartást, és a város vezetősége erősen ösztönzi a távmunkát.

Kína 21 millió fős fővárosában 29 lakóövezetet lényegében lezártak: éjjel-nappal őrzi a hatóság a ki- és bejutási pontokat, és csak szigorú feltételekkel szabad a lakótelepekről ki- és azokba bejutni.

Hasonló szabály vonatkozik egész Pekingre: megtiltottak minden nem létfontosságú kiutazást, aki mégis engedélyt kap, annak teszteredménnyel kell igazolnia, hogy nem fertőzött, nehogy kihurcolja a ragályt.

Pekingben az előző hét végén azonosítottak a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető járványgócot. 107 hektáros piacot bezárták és széles körű tesztelést végeztek a piachoz köthető emberek körében.

Múlt hét csütörtök óta tegnap estig 116 igazolt új fertőzöttje lett Pekingnek. Pár napja még hat fertőzöttről írtak.

444.hu

Megosztás

Related posts