Összeírják a kutyákat Miskolcon – ha valaki elmulasztja, komoly bírságot fizethet

Megosztás

Háromévente kötelező ezt elvégezniük az önkormányzatoknak, most jött el az ideje az újabb számlálásnak.

Miskolc önkormányzata július 1. és szeptember 30. között ebösszeírástvégez. Az ebek regisztrációját az önkormányzatoknak háromévente legalább egy alkalommal kötelező lebonyolítaniuk. Az ebösszeírás az állatvédelmi törvény szerint a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel szükséges.

Az ebösszeírás adatairól a hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az ebösszeírás kezdete július 1. de,

a bejelentéshez szükséges nyomtatványok már elérhetők, letölthetők a város honlapjáról, beszerezhetők az ügyfélszolgálaton.

Az ebek összeírása önbevallásos módszerrel történik. Az ebtulajdonosoknak kell a nyomtatványt beszerezni, s értelemszerűen kitöltve visszaküldeni legkésőbb szeptember 30. napjáig.

Az ebösszeíró adatlap benyújtása:

  • postai úton Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. alatti címre küldve,
  • elektronikusan az [email protected] címre továbbítva,
  • személyesen a központi ügyfélszolgálaton az e célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve,
  • faxon a 06/46/512-801 számra továbbítva; vagy
  • ügyfélkapun keresztül az ITT található „Ebbejelentő adatlap v1.1” megnevezésű elektronikus űrlap használatával. A kutyatartóknak az adatszolgáltatás kötelező.

30 ezer forintos bírsággal az a gazda sújtható, aki nem szolgáltatott adatot négylábú kedvencéről.

Fontos tudni, hogy az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban jelezni a települési önkormányzat jegyzőjének. Az ebösszeírással összefüggő bejelentési kötelezettség teljesítésének ellenőrzése a beérkezett adatlapok feldolgozását, ebnyilvántartásban való rögzítését követően kezdődik majd.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts