Szépen állunk – a fideszes minisztertől kérik az emberek, hogy a döntő többségben fideszes tulajdonban levő Balaton-part ne legyen végig fizetős

Megosztás

Nagyon nagy kár, hogy idáig süllyedtünk, de jelenleg sajnos ez a helyzet. A Balaton-partra körös-körül rátették a kezüket a fideszes oligarchák az elmúlt években. A szabadstrandokat az elmúlt években vissza nem térítendő állami támogatásból újíthatták fel, most mégis fizetőssé tennék egytől egyig mindet, kiiktatva az ingyenes fürdés lehetőségét.

Több ezren csatlakoztak a korábbi petíciójukhoz, most Varga Mihálytól és a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) kéri az Összefogás a Balatonért Egyesület, hogy ne szorítsák ki a Balatonnál élőket és az odalátogatókat a szabadstrandok fizetőssé tételével – írja a hvg.hu.

Az Összefogás a Balatonért Egyesület nyílt levele szerint:

a jelenleg hivatalosan is szabadstrandként nyilvántartott fürdőhelyek fizetőssé tétele nemcsak a Balatonnál élőket, hanem az odalátogatókat is kiszoríthatja a szabad fürdőzés lehetőségéből!

Az egyesület ezért arra kéri a levél címzettjeit, hogy ne járuljanak hozzá a vissza nem térítendő állami támogatásból felújított szabadstrandok fizetőssé tételéhez. A nyílt levél arra is kitér, hogy

TAVALY TÖBB MINT ÖTEZREN ÍRTÁK ALÁ A SZABADSTRANDOK VÉDELMÉÉRT INDÍTOTT PETÍCIÓJUKAT.

Ennek ellenére az egyesület szerint folytatódik a megközelíthető partszakaszok, kempingek beépítése, a helyükre pedig főként olyan lakóparkok és luxusingatlanok kerülnek, amelyekhez tartozó partszakaszok egyike sem használható már szabadon.”

“A Balaton mindenkié, a tónak hozzáférhetőnek kell maradnia mindenki számára” – vallja az egyesület, amelyekhez a most azt követeli, hogy

NE CSÖKKENJEN TOVÁBB AZ ELÉRHETŐ PARTSZAKASZOK, ÉS A SZABADSTRANDOK SZÁMA!

Pedig sajnos sejthető volt, ahogy végigkísérhettük az elmúlt években a fideszes milliárdosok térnyerését a Balaton-parton, hogy ott ingyenes fürdésre nemigen lesz lehetőség, amint a munkálatok elkészülnek. Ki van ez találva, ugye?

Index.hu

Megosztás

Related posts