Azt hitte, úgyis meghal a keresztanyja, ezért több milliót lopott a kártyájáról

Megosztás

Elvette idős rokona bankkártyáját egy nő, amíg az kórházban volt, és 4 millió forint értékben vásárolgattak vele – írja a police.hu.

Egy 84 éves asszony május 1. és május 26. között kórházban volt, ezalatt a keresztlánya, a 60 éves M. Judit a nő lakásából elvette a bankkártyáját, mondván, az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül. Amikor az idős nő hazatért a kórházból, visszakapta a bankkártyát, de a megérkező számlakivonatból kiderült, hogy időközben négymillió forint tűnt el a bankszámláról, ennyiért vásárolgattak és vettek fel pénzt róla. Az is kiderült, hogy M. Judit férje, a 60 éves M. János a néni távolléte alatt a lakásból ellopta az idős asszony közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját.

A budapesti rendőrök június 3-án pestlőrinci házukban elfogták a házaspárt, és előállították őket. A nő elmondása szerint azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni.

A nyomozók a kutatás során nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját. Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A házaspár szabadlábon védekezik. 

hvg.hu

Megosztás

Related posts