Elfogták a borsodi zsaroló rémcsaládót – videó

Megosztás

Az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás, uzsora bűncselekmény, önbíráskodás és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három férfival, és egy nővel szemben.

A gyanúsítottak 2017 novembere és 2020 májusa közötti időszakban az Ózdi járásban több családot súlyos bántalmazás kilátásba helyezésével bírtak rá arra, hogy havonta több tízezer forintot átadjanak részükre mindenféle jogalap nélkül, anyagi haszonszerzés céljából. A sértetteket megöléssel, családjuk kiírtásával, otthonuk felgyújtásával fenyegették meg azért, hogy hónapról hónapra fizessenek. Volt olyan sértett is, aki a 2017 októberében kölcsönkapott húszezer forintját több éven át sem bírta visszatörleszteni, az irreálisan halmozódó kamat miatt. A gyanúsítottak egyike 2020 májusában az utcán rátámadt az egyik sértettre is, bántalmazta, majd tőle pénzt követelt. A sértettől ekkor támadója tízezer forintot elvett, majd másnap az esti órákban megjelent annak otthonában. Ekkor a rabló újabb bántalmazás kilátásba helyezésével elhozta a sértett televízióját, mosógépét és egyéb háztartási felszereléseit.

A bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit, és nő társukat az Ózdi Rendőrkapitányság 2020. június 3-án történt elfogásukat követően őrizetbe vette, és a nyomozók előterjesztéssel élnek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására is.

police.hu

Megosztás

Related posts