A rendőrségnek és a honvédségnek fogalma sincs, miért voltak harci járművek Mészáros Lőrinc bicskei tavánál

Megosztás

Nem adtak el olyan gépeket, amik Mészárosnál álltak az udvaron.

Két harci jármű is parkolt a bicskei tónál május elején – fedezte fel korábban a Magyar Hang. A nyilvántartásban 4217. helyrajzi számon szereplő tó 2014-ben került Mészáros Lőrinc egyik cégének, a Búzakalász 66 Kft.-nek tulajdonába. Ezután az egykori halastavat körülkerítették, oda sem a horgászokat, sem a kirándulókat nem engedik be. A hetilap ezért megkérte Hadházy Ákost, hogy készítsen légi felvételeket a tónál lévő katonai járművekről. A lap szerint a képek alapján ezek egyike egy BRDM–2-es páncélozott harci felderítő jármű.

Később a HVG hetilap egyik ezzel foglalkozó cikkében megszólalt egy katonai szakértő, aki azt mondta,

„bizonyára nem arról van szó, hogy Mészáros úr így védené meg magát az esetleges ellenséges behatolóktól, hanem inkább saját tóparti élményparkot rendez be. Egy ilyen nehéz járművel remekül lehet csapatni a terepen, s közben igazi katonai élményt átélni a szűk ablakok mögött rázkódva.”

De kiderült az is, hogy Mészáros üzlettársa milliárdos üzletet visz a honvédséggel.

Ilyen előzmények után kérdezte meg Vadai Ágnes DK-s képviselő Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert arról, hogy „mit kerestek harci járművek egy magánbirtokon.”

Pintér azt válaszolta, hogy „a belügyminiszter által irányított szervek a kérdés tárgyát érintő harcjárműveket nem üzemeltetnek és nem értékesítettek.” Benkő pedig úgy felelt az írásbeli kérdésre, hogy

„a drónfelvételen látható egyik jármű sem tartozik a Magyar Honvédség kötelékébe, és tőle senki sem vásárolt ilyen eszközöket.”

hvg.hu

Megosztás

Related posts