A megyeháza kerekasztalának NER-lovagjai propagandafilmmel emlékeznek Trianonra

Megosztás

Sajnos várható volt, hogy a trianoni nemzeti tragédia 100. évfordulóját a borsodi Fidesz-KDNP saját, aktuálpolitikai céljaira használja fel. Már a videó elején világossá válik, hogy ez sokkal inkább propagandafilm, mint visszaemlékezés és egységbe tömörítés, néhány kormánypárti képviselőnk pedig egészen elragadtatta magát.

A kezdő képsorok után azonnal érkeznek sorban a fideszesek és összeülnek, mintha csak egy választási kampányvideót néznénk. Sajnos közülük beszédjükben is sokan inkább aktuálpolitikai fontosságú mondatokat szőttek az emlékezés szavai helyett. Aki abban reménykedett, hogy legalább a 2020-as esztendőben színvonalasabb alkotással áll elő a kormánypárt borsodi ága, annak ismét csalódnia kellett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat bemutatja:TRIANON 100! …, mert összetartozunk!#nemfelejtünk#trianon100#nemzetiosszetartozaseve2020

Posted by Bánné dr. Gál Boglárka on Wednesday, June 3, 2020

Csöbör Katalin már a legelején “saját választókerületéről” beszél, valamint arról, hogy Európa éppen saját maga alatt vágja a fát és az önfeladás felé haladnak azok az országok, ellentétben Magyarországgal. Tállay András mintha egy borzalmasan sikerült felolvasást tartana éppen, de itt legalább nem jelent meg az aktuálpolitika.

Ellentétben Hubay György mondataival, amelyek teljes mértékben aktuálpolitikai célokra vannak kihegyezve. “Az országrontók most is közöttünk élnek, ugyanúgy, mint száz évvel ezelőtt, csak éppen a cégtáblát cserélték ki.” Vajon kikre gondolt és valóban ez lenne a legfontosabb gondolata Trianon 100. évfordulóján?

Sajnálatos módon a századik évforduló sem volt elég jó alkalom ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP kilépjen a megszokott módszereiből és kivételesen ne egy kampányvideót, hanem egy valóban egységesítő, méltó megemlékezést tartson.

A stáblista:
Bánné Dr. Gál Boglárka
Csöbör Katalin
Hubay György
Riz Gábor
Demeter Zoltán
Dr. Hörcsik Richárd
Koncz Ferenc
Tállai András

Facebook

Megosztás

Related posts