Kerékpárjáért és mobiljáért verték össze az egyik miskolci temető mellett

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája június 3-án rendelte el a letartóztatását annak a két fiatalkorú gyanúsítottnak, akik a gyanú szerint május 31-én, Miskolcon az egyik köztemető melletti útszakaszon támadtak ismerősükre.

A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatalkorú nő és férfi az éjszakai órákban szólították le a sértettet, akit már korábbról ismertek. A férfi azonnal a sértettre támadt, lefogta és az értékeit követelte. Mivel a sértett ellenállt, így a másik gyanúsított többször arcul ütötte és kivette a zsebében található mobiltelefont és fülhallgatót. Miután a fiatalkorú férfi elengedte a sértettet, még megütötte és a földre lökte, majd elvette a kerékpárját is.

A sértett a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Ennek alapján a gyanúsítottak vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől, vagy akár a sértett befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását. A fiatalkorú nő vonatkozásában továbbá – életkörülményeire figyelemmel – annak veszélye is fennáll, hogy szabadon bocsátása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a járásbíróság július 3-ig elrendelte minkét gyanúsított letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani.

A bíróság végzése ellen mindkét gyanúsított és védőik fellebbezést jelentettek be.

Megosztás

Related posts