Ijesztő: 7 éves drogdíler, nehéz lesz túlszárnyalni ezt a negatív rekordot

Megosztás

Európában nem megszokott, hogy egy hétéves gyermeket drogkereskedelem miatt kapcsoljanak le. Tizenkét-tizenhárom éveseknél már egyáltalán nem ritka, hogy kemény drogokat terjesszenek, az elkövetőket azonban igen gyakran bűnbandák alkalmazzák kábítószer szállítására.

Egy mindössze hétéves kisfiú Nagy-Britannia legfiatalabb drogdílere, derült ki egy rendőrségi felmérésből. A gyereket West Yorkshire rendőrsége kapta el tavaly, egy meg nem nevezett kábítószerrel, ám fiatal kora miatt egyelőre nem büntethető. A büntetőjogi felelősségre vonás alsó korhatára 10 év az országban.

A felmérés szerint egyébként csak tavaly nem kevesebb, mint 2380 tizenhét év alatti fiatalt tartóztattak le Angliában és Walesben a drogok miatt, ami több százzal magasabb a 2018-as számnál. Városszinten Londonban volt a legmagasabb a gyerekbűnözés, ahol 553 fiatalt ültettek le.

Az esetek közt volt olyan, hogy egy 12 éves gyereket kokain kereskedelemmel gyanúsítottak meg, öt 13 évest pedig heroin és crack árusításával kapcsoltak le. A gyerekeket állítólag különböző bandák használják a drogszállításra, és egyéb bűncselekmények elkövetésére.

A gyerekekért létrejött egyik alapítvány munkatársa, Anastasia De Waal a The Sunnak azt mondta, aggasztó a növekvő statisztika, amit szerinte csak úgy lehet visszafordítani, ha az elkapott bandákra sokkal nagyobb büntetést szabnak ki, mint amennyi hasznot húznak a gyerekek által véghezvitt drogkereskedésen.

AZOK A GYEREKEK, AKIK DROGOKAT ÁRUSÍTANAK GYAKRAN BÁNTALMAZOTTAK, VÉDELEMRE LENNE SZÜKSÉGÜK

– tette hozzá a szakember.

Borsonline.hu

Megosztás

Related posts