Banánként vette meg a Playstationt – az önkiszolgáló kassza a tolvajlás melegágya?

Megosztás

Kutatások és felmérések sora bizonyítja, hogy az ehhez hasonló trükközés elég gyakori az önkiszolgáló kasszákat alkalmazó boltokban.

Tavalyi hír volt, amikor egy 19 éves francia fiatal úgy vett meg egy PlayStation 4-et, hogy a szupermarket zöldségosztályán lemérte, a gépbe beütötte hogy banán, rátette a súlynak megfelelő matricát, aztán szépen kifizette érte a 9,29 eurós, vagyis átszámítva kb. 3100 forintos összeget az önkiszolgáló kasszánál. A mesteri ötlet röhejes módon be is jött, a tolvajt azonban így is elkapták a rendőrök, miután másnap visszament ugyanabba a boltba. Végül négy hónap felfüggesztett börtönnel jutalmazták a kreativitását.

Elsőre nem úgy tűnik, hogy az esetből komoly tanulságokat lehetne levonni, de kutatások és felmérések sora bizonyítja, hogy az ehhez hasonló trükközés elég gyakori az önkiszolgáló kasszákat alkalmazó boltokban. Annyi különbséggel, hogy az emberek általában gyümölcsökkel, pékáruval és hasonló dolgokkal csinálják PlayStation helyett, és közben még arról is meggyőzik magukat, hogy ez rendben van.

De mi visz rá arra valakit, akinek egyébként eszébe sem jutna lopni, hogy árcédulákkal, meg súlyokkal trükközzön, ha egy kasszás helyett maga ő szkenneli be a dolgokat? Milyen gyakori a dolog, és mit lehet tenni ellene? Különösen izgalmas kérdés ez a koronavírus-járvány közepén, amikor hirtelen sokkal vonzóbb lett a szokásos kassza helyett egy olyannal fizetni, ahol nem találkozunk élő (és potenciálisan fertőző) emberrel.

Mivel a technológia Magyarországon is elég elterjedt – legutóbb éppen az Auchan vezette be az önkiszolgáló kasszákat –, több áruházláncot is megkérdezett arról az Index, hogy mi sarkallta őket a bevezetésre, tapasztaltak-e vásárlói ellenérzést, vagy visszaéléseket, és sikerült-e csökkenteni vele a költségeiket. Némileg meglepő válaszokat kaptunk.

A Spar 2017 szeptemberében indította el az önkiszolgáló vásárlást, mostanra már közel száz boltjukban érhető el a szolgáltatás. Az áruházlánc válaszában azt írta, a vevők ez idő alatt megkedvelték a megoldást, és az érintett áruházakban a forgalom harminc százalékát kezelik így. Az is kiderült, hogy az önkiszolgáló kasszák felügyeletéhez áruházanként elég egy ember, a bevezetésükkel felszabaduló munkaórákat egyéb értékesítési folyamatokban hasznosítják.

A technológiát éppen nagyban adoptáló Auchan válaszából is az derült ki, hogy a dolog érdekli a magyarokat, ők azért vezették be az önkiszolgáló kasszákat, mert úgy érezték, hogy sok vásárló igényelt alternatív, gyors fizetési lehetőséget. Eddig sikeres a projekt, a vásárlók hamar megtanulták kezelni a kasszákat. Itt forgalmas időszakban négy kasszára jut egy alkalmazott, alacsonyabb kihasználtságnál nyolc kasszát is át tud látni egy ember.

A Tesco már régi motoros ezen a téren, már nagyjából tíz éve próbálkoznak az önkiszolgáló kasszákkal a régióban. Az áruházlánc szerint a vásárlók rövidebb soroknak örülhetnek, de az alkalmazottak válláról is terhet vesz le a technológia. Náluk forgalomtól függően egy és három között mozog a kisegítő személyzet száma, de azt külön kiemelték, hogy az egésszel nem a költségcsökkentés volt a cél.

További részletek az Index.hu cikkében.

Megosztás

Related posts