Miskolciak figyelem! Gyökeresen megváltozik az MVK járműveinek menetrendje

Megosztás

Keddtől búcsút inthetünk a veszélyhelyzeti menetrendnek, érkezik helyette a nyári, ami nagymértékben változik az elmúlt hetekben tapasztaltakhoz képest.

Június másodikától újraindulnak a jelenleg szünetelő viszonylatok, az autóbuszjáratok kapacitása összességében húsz, míg a villamosoké negyven százalékkal nő.

Kedden indul a tanszünetes, azaz a nyári menetrend, ami számos pozitív változást hoz az MVK Zrt. járatainak közlekedésében a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet alatti közlekedéshez képest – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Ekkortól például szombat és vasárnap reggel az éjszakai 1-es villamos járatai ismét félóránként közlekednek.

Számos autóbuszjárat újraindul, így például újra lehet majd utazni az 5-ös, 12-es, 101B-s, 67-es és ZOO járatokkal, valamint 40 százalékkal nő a 6-os, 16-os és 29-es járatok fordulószáma.

– Az 54-es járat visszaáll a teljes napi közlekedésre, az 53-as autóbuszok esetében pedig ismét fog indulni járat a Majális-parkból 17:00-kor, a Joyson Déli Ipari Parktól 18:15-kor. A 2-es autóbusz esetében megduplázódik a fordulószám, a 3-as, 3A-s, 4-es, 11-es, 14-es és 32-es autóbuszjáratok csúcsidőben sűrűbben közlekednek. A 7-es autóbusz minden napszakban sűrűbben közlekedik, többségében csuklós járművekkel – hangsúlyozzák.

Folytatják a valós utazási igényekhez igazodó fejlesztéseket is annak érdekében, hogy Miskolc közösségi közlekedése a lehető legjobb szolgáltatási színvonalon legyen elérhető minden városrészben. A társaság ezért minden, a közösségi közlekedés menetrendjét, útvonalait érintő észrevételt, javaslatot szívesen fogad az utazóktól az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodájában, ami szintén június 2án nyit újra (Miskolc, Szemere u. 5.; tel.: 06 46 504 810; e-mail: [email protected]; nyitva: hétfő, kedd, csütörtök:  8:00–15:30,  szerda:  8:00–17:30,  péntek:  8:00–13:30).

A menetrendkönyv elérhető az MVK bérletpénztáraiban, illetve letölthető innen.

Minap.hu

Megosztás

Related posts