Templomba zárkózva tört-zúzott egy férfi

Megosztás

Ítélet született a tavaly év elején elkövetett bűncselekményben.

Tavaly február 18-án zárkózott be egy pécsi templomba H. I., aki elképesztő ámokfutást rendezett ott. Az esetet a Pécsi Járásbíróság nem mindennapi közleménye részletezi.

Ezek szerint miután a férfi egyedül maradt a templomban, a perselypénzt, illetve kegytárgyakat próbálta meg ellopni, ezért előbb megrongálta a főhajó Szentségház-tartójának dupla ajtaját, a keleti mellékhajóban található Szentségház-tartójának ajtaját, az acél-bronz-sárgaréz anyagú korpuszrácsot. De ez sem volt elég. A férfi ugyanis még egy Thonett szék lábát is kitörte, majd a széklábbal megkísérelte kifeszíteni, illetve kivésni a falba épített Szent Antal perselyt, továbbá megrongálta a bejáratnál lévő életnagyságú keresztre feszített Krisztus szobrot és egy 1941-ben készített életnagyságú Szent József szobrot.

És ezzel még mindig nem volt vége a pusztításnak! H. I. ezután kitörte a „templom bejárati ajtaja mögötti szélfogó területet határoló üvegezett válaszfal és ajtók 24 darab 40×46 cm-es elemekből álló üvegezését, a szentély és a sekrestye közötti átjáró ajtó 40×38 cm-es üvegezését, és egy szék kárpitozott ívelt támláját.”

Ám hiába volt a nagy vandálkodás, H.I. nem jutott pénzhez. A templom másnapi nyitását követően 7 óra után kisurrant az épületből és elhagyta a helyszínt. Összesen 1 millió 771 ezer forint kárt okozott.

A Pécsi Járásbíróság a 2020. május 27. napján megtartott előkészítő ülésen H.I. vádlottat rongálás bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért őt, mint többszörös visszaesőt 2 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős.

Megosztás

Related posts