Furcsa időszak kezdődik kedden az iskolákban, csak maszkban lehet belépni

Megosztás

Keddtől újra nyitnak az iskolák Magyarországon: ügyeletet, illetve szükség esetén felzárkóztató órákat kell tartani. A nyári táborokról még nem döntöttek, de sok család az iskolák mellett ezeket is inkább mellőzné – írta a HVG.

“A gyerekek már jönnének vissza, voltak, akik maguk kértek korrepetálást, de nem biztos, hogy tanulni szeretnének, inkább csak vágynak vissza a közösségbe” – mondta a hvg.hu-nak egy gellérthegyi általános iskola igazgatóhelyettese. Ők a járvány alatt is tartottak ügyeletet, de sokan nem vették igénybe, az interjú napján például mindössze öt gyerekre kellett felügyelniük.

Esetükben megoldották, hogy az iskolában vegyenek részt az online oktatásban (egy évre előfizettek a Google Classroom Meet-re, ami akár ezer felhasználót is elbír), és az étkezésük is biztosított: “Foglalkoztatjuk is őket, nem csak gyerekmegőrzésről van szó.”

Az iskola keddtől elsősorban az online oktatást folytatja, és természetesen továbbra is ügyeletet biztosít. “Mi is érezzük, hogy egyre több szülő él ennek a lehetőségével, de így sem lesz sok gyerek bent.”

Az igazgatóhelyettes szerint egy-két tanáruk jelezte, hogy szívesen korrepetálna tanulókat, de ezt nem teszik kötelezővé: a szülő eldöntheti, beengedi-e a gyerekét vagy sem. “Maszk, kesztyű, kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll” – jelezte, hogy mivel készülnek az fertőzésveszély minimalizálására.

A biztonságra általában odafigyelnek az iskolák, “a tanulók csak kis csoportokban tartózkodhatnak egy-egy tanteremben, az udvart is beosztással használhatják” – idézte egy budapesti szülő a hvg.hu-nak a saját igazgatójuktól kapott tájékoztatást. Náluk a konzultációs óráknál is nagyobb a szigor mint a Gellérthegyen: akinek kevés a jegye és nem lehet lezárni, azt behívhatják.

A cikk a HVG oldalon folytatódik.

Megosztás

Related posts