Újra kinyitott a Diósgyőri vár

Megosztás

Már az első napokban is változatos programokkal várják a látogatókat.

Ágyúlövés, várséta, középkori játékok, fegyvermustra, lovagi bemutató, mesesarok és íjászat – ezekkel a programokkal várják a kirándulókat a Diósgyőri várban. Bár a termek zárva voltak, a várséta során olyan rejtett értékeket ismerhettek meg a látogatók, amelyeket korábban talán figyelmen kívül hagytak. A gyilokjáróról, az egykori konyha színhelyéről és a vizesárokról is megtudhattak érdekességeket a kíváncsiak.

A lovagok a középkori fegyverkezés és harcászat rejtelmeibe avatták be a nézőket. Fény derült olyan bajok gyógymódjaira, mint például a kelések, felfekvések vagy vízitörpe kórság.

Vasárnapra, a gyereknapra mesesarokkal készültek a szervezők, ahol helye van az égig érő paszulynak, aminek növekedését aztán otthon figyelemmel lehet kísérni. „Küldj egy mosoly!” szlogennel gyermeknapi akciót hirdettek: azok a 14 év alatti gyerekek, akik egy mosolygós, kidekorált lufival érkeznek a várba, ingyen léphetnek be. A terv az, hogy a lufikat a vár hídjának korlátján gyűjtsék össze, így köszöntik, sok-sok mosollyal a kicsiket.

A programok hétfőn is folytatódnak.

Minap.hu, Fotó: Mocsári László/Minap.hu

Megosztás

Related posts