Óriási ötlet: zsúfolt medencés bulit tartottak “Kit érdekel a vírus?” jelszóval, egy fertőzöttet máris találtak

Megosztás

Bő egy héttel ezelőtt igyekeztek bizonyítani a világnak, hogy márpedig ők nem félnek a vírustól, egymás hegyén-hátán fürdőztek az emberek a medencében. Azóta lefagyott arcukról a mosoly, az egyik résztvevőről ugyanis kiderült, hogy bizony koronavírus-fertőzött. Minden elismerésünk a szervezőknek.

Nagy felháborodást keltettek azok a videók, amelyek a május 23-i hétvégén készültek az egyesült államokbeli Missouriban, Lake of the Ozarksban készültek: a hagyományosan a nyári szezon kezdetét jelző emlékezetnapi hosszú hétvégén zsúfolt medencés bulikat tartottak itt, amelyen semmilyen, a járvány elleni védekezést szolgáló szabályt nem tartottak be. Az egyik résztvevőről most kiderült, koronavírusos, és jó eséllyel már a buli idején is fertőzött – írja a Huffington Post.

A bulinak ironikus módon a Zero Ducks Given címet adták a szervezők, amely szójáték arra utal, hogy a résztvevőket aztán marhára nem érdekli a járvány, amely révén egyébként csak az USA-ban már majdnem 1,8 millió ember fertőződött meg, és több mint 100 ezer ember halt meg. Missouri államban ebből 12 ezer fertőzést és 676 halálesetet regisztráltak eddig.

A helyi hatóságok már hétfőn kiadtak egy közleményt arról, hogy “az ilyen felelőtlen viselkedés számtalan embert sodor veszélybe, és alapvetően veti vissza mindazt”, amit addig Amerikában a járvány terjedésének lassításáért tettek.

Pedig akkor még nem is tudták, amit most viszont már közölt a helyi egészségügyi hivatal: az egyik, a medencés partiban mindkét nap aktívan résztvevő személy már vasárnap koronavírus-fertőzött volt, így jó eséllyel fertőzött és maga is terjesztette a vírust a hétvégi partiban.

A hivatal, tekintettel arra, hogy milyen nagy számú emberrel érintkezhetett a fertőzött, nyilvánosan tette közé az illető hétvégi menetrendjét, azt kérve a többi résztvevőtől, hogy figyeljék meg magukon, nem észlelik-e a betegség jeleit. A jelentésből kiderül: a fertőzött személy

  • szombaton négy órán keresztül kocsmázott,
  • három és fél órán keresztül a medencében lazult,
  • majd újabb másfél órát kocsmázott,
  • vasárnap pedig hat órát töltött el különböző bulikban,
  • majd taxival ment vissza a szállására.

Index.hu

Megosztás

Related posts