Megnézték, mi történik a kukába dobott szeméttel

Megosztás

Az LMP által szervezett üzemlátogatáson résztvevők azt tekinthették meg, mit történik a háztatásunkból kidobott hulladékkal, illetve a feleslegesség vált tárgyainkkal.

Mi történik a kukába kidobott szeméttel? Hogyan zajlik a szelektív hulladékgyűjtés? Hogy működik a válogatómű?  – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok, akik részt vettek a Mirehu Nonprofit kft. üzemlátogatásán csütörtök délután. 

Az esemény elején Ladányi Roland, a cég ügyvezetője szólt Miskolc város hulladékgazdálkodásának múltjáról és jelenéről.  A cégvezető érdeklődésünkre elmondta, hasonló szemléletformáló programokat rendszeresen szerveznek, melyen sok esetben általános és középiskolás csoportok vesznek részt.

– Nagyon fontos számunkra, hogy az emberek lássák a szemét útját, megismerjék a hulladékfeldolgozás lényegét, a jelentkező problémákat és a szelektív gyűjtés működését, fontosságát. A gyerekeknek nyilván a sok kukásautó a kedvenc, de a telephely látogatás alatt óhatatlanul is sok olyan ismeretre tesznek szert, melyek tudatában talán környezettudatosabb felnőttek válnak belőlük – mondta.

A mostani programot – érthető okokból – nem iskolai csoportok számára hívták életre, az LMP megyei szervezetének rendezésében megvalósult látogatáson azonban így is sokan vettek részt. Egyikük volt Vasas Ida, aki érdeklődésünkre elmondta, ő legfőképpen a szelektív hulladékgyűjtés működésére volt kíváncsi.

-Van egy városi legenda, mely szerint ezeket a hulladékokat egyszerűen összeborítják, arról szerettem volna meggyőződni, hogy ez nem így van. Számomra nagyon fontos a szelektív hulladékgyűjtés, sokkal régebben válogatom ezeknek az elveknek megfelelően a szemetet, mint ahogy hazánkban ez a rendszer beindult volna – mondta.

Minap.hu, Fotó: Mocsári László

Megosztás

Related posts