Jön a Mezőkövesd, de Tállai András mutogatós klubvezetője otthon marad

Megosztás

Szombaton este megyei rangadót játszanak az újrainduló, nézőknek is engedélyezett NB1-ben. Miskolcon két borsodi csapat találkozik: azt a Mezőkövesdet fogadja a DVTK, amelyik néhány napja jutott a Magyar Kupa döntőjébe és a bajnoki tabella harmadik helyén áll. Nehéz dolga lesz a piros-fehéreknek, de legalább az a Bocsi Anna nem lép többet a diósgyőri stadionba, aki két éve Tállai András bizalmasaként, minden íratlan szabályt megszegve nemzetközi jelekkel mutogatva hergelte a házigazdákat.

Ugyan a DVTK is kiválóan áll a pontvadászatban a korábbi évekhez képest, hiszen az ötödik a tabellán, a Mezőkövesd ebben az idényben megtáltosodva száguld a nemzetközi kupaszereplés felé. Bár sokak szerint egy másik, nem a NER által irányított, normálisnak tekinthető valóságban a matyóföldieknek (a Kisvárdával és a Felcsúttal egyetemben) semmi keresnivalója nem lenne az első osztályban, a jelenlegi hatalmi viszonyok között bizony ott vannak, méghozzá előkelő helyeken. Fantasztikus bizonyítékát látjuk éppen annak, mit is tesz a különböző, furfangos módszerekkel a kisvárosi egyesületekhez irányított, közpénz jellegét elvesztő adó és támogatás…

Tállai András, Orbán Viktor, Bocsi Anna, Hagyaczki József – ők voltak az országgyűlési képviselő aranycsapata, de a mutogatós igazgatóasszony többé nem kap lehetőséget a bizonyításra

Ezen a ponton vessünk egy pillantást a szomszédvárak egymás elleni csatáinak statisztikájára is, már ami az NB1-et illeti. 2014 tavaszán idegenben sikerült nyernie a Diósgyőrnek, és ezt a bravúrt fél évvel ezelőtt is megismételte a csapat. Ami azonban a kettő között zajlott, az szaknyelven szólva “nagyon csúnya volt”. Egy gólnélküli döntetlen mellett kétszer 3-0-ra, egyszer 4-2-re alázta a nagy múltú DVTKT-t otthon a Kövesd.

A piros-fehérek otthonában előbb beleszaladtak egy ötösbe Tállai futballistái, majd két döntetlen következett. A legutóbbi alkalommal egy nagyon csúf hármast ragasztottak a sárga-kékek a DVTK hálójába, de ami a legfájdalmasabb, és kitörölhetetlen emlék, az a két esztendővel ezelőtti stadionnyitó. Mint emlékezetes, óriási örömünnepet szerettek volna látni a diósgyőri szurkolók, de ehelyett egy csúf vereség került a statisztikákba, hiszen nem sokkal a vége előtt gólt kapott Antal Botond.

Ehhez az eseményhez köthető az országos médiát bejárt fotó (nyitóképünk) megszületése is, amelyen a dél-borsodi térség országgyűlési képviselője, a nemzetgazdasági minisztériumi államtitkára oldalán egy sokak által ismert hölgy, Bocsi Anna – aki akkor egyúttal a Mezőkövesd-Zsóry FC ügyvezetője is volt – nemes egyszerűséggel, felfelé mutatott középső újjal tudatta a miskolci szurkolókkal, mit is gondol róluk.

Tállai András bizalmasáról januárban kiderült, hogy tíz év hűséges szolgálatot követően kitelt a becsülete a kövesdieknél, és nemcsak a futballcsapatnál fosztották meg minden funkciójától, hanem teljesen eltűnt a porondról. Mindez nem csak azért érdekes, mert így Bocsi Anna fia többé nem tudja az egykori NAV-vezér elnöksége alatt álló stadion vendéglátóhelyeit számla nélkül üzemeltetni, hanem mert ő volt a térség, elsősorban a választókerületnek járó állami források, pályázati pénzek ügyében eljáró első számú bizalmi. A személyéhez és Tállaihoz köthető hatalmi viszonyok egyébként két éve olyan komoly kérdéseket vetettek fel, hogy a Transparency International Magyarország Alapítvány mentorprogramjának keretén belül forrást biztosított egy oknyomozó újságírónak, hogy felderítse a visszaéléseket. A háromrészes anyag a 168 óra című lapban jelent meg, de hiába mondott ki nyilvánvaló történéseket, a helyzet azóta sem változott.

A Kövesd igazgatójaként

A mutogatós Bocsi Annát sem rázta meg különösképpen az írás, a médiamegkeresésekre az alábbi válasszal reagált: „Tájékoztatom, hogy nincs olyan státusom, amely alapján közszereplőnek minősülök, erre tekintettel nem járulok hozzá ahhoz, hogy a személyem akár újságban, újságcikkben, akár más médiaorgánumban megjelentetésre kerüljön. Kérem ezért, hogy (…) a személyemet érintő kérdések taglalásától eltekinteni szíveskedjék, nem áll szándékomban interjút adni, és ennek megfelelően nincs értelme és nem is kívánok a megküldött kérdések kapcsán nyilatkozni. Továbbá tisztelettel kérem Önt és a T. Megbízóját, hogy szíveskedjenek tartózkodni a személyemet érintő adatok, információk médiaorgánumokban történő megjelentetésétől.”

Bocsi Anna személye remélhetőleg 2020 májusában már csak történelem, a hölgy többé már sem nem jár el Tállai András nevében, sem nem mutogat a diósgyőri díszpáholyban. Bár feltehetően bőséggel rendelkezik olyan információkkal, amelyek kínos helyzetbe tudnák hozni egykori főnökét, egyelőre hallgat. Ha kinyitná a száját, az persze nem csak a politikai életre lenne hatással, hanem a magyar futballvalóságra is. Amíg azonban ez nem történik meg, marad a jelenlegi, normálisnak egyáltalán nem nevezhető világ…

Megosztás

Related posts